Волинян покарали штрафом у 170 тисяч грн за переправлення ухилянтів через кордон

Волинян покарали штрафом у 170 тисяч грн за переправлення ухилянтів через кордон

Луцький міськрайонний суд виніс вирок двом підприємцям, які внесли неправдиві дані про військовозобов’язаного до системи «Шлях», що дало змогу незаконно виїхати за кордон. Обвинуваченим призначено штраф у розмірі 170 тис. грн кожному з конфіскацією всього належного їм майна.

Як пише zaxid.net з посиланням на вирок суду від 4 вересня, у квітні 2023 року Дмитро Оліферчук та Олександр Семенюк налагодили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон. За даними слідства, обвинувачені вносили дані військовозобовʼязаних у систему «Шлях» в якості водіїв міжнародних вантажних перевезень.

Так, протягом квітня-грудня 2023 року Дмитро Оліферчук та Олександр Семенюк організували незаконний виїзд за кордон через пункт пропуску «Дякове» Закарпатської області для трьох чоловіків. За свою допомогу обвинувачені вимагали по 4000 доларів винагороди від кожного з «клієнтів». Попередньо відомо, що вони встигли отримати 3400 доларів авансів до того, як їх викрили поліцейські.

У суді волиняни свою вину визнали та розкаялись.

Суддя Вячеслав Покидюк визнав Дмитра Оліферчука та Олександра Семенюка винними за ч.3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів) й призначив по 170 тис. грн штрафу з позбавленням права протягом двох років займатися діяльністю, повʼязаною із вантажними перевезеннями. Крім того, у чоловіків конфіскують усе майно, що належить їм на праві приватної власності. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді. 

Читайте також:

 

Можливо зацікавить