Волинянин побив товаришку під час застілля та втрапив за ґрати на п'ять років

Волинянин побив товаришку під час застілля та втрапив за ґрати на п'ять років

Микола з села Тупали на Турійщині вночі чаркував зі знайомою, а зранку побив її. Нині чоловік у Маневицькій колонії.

Того ранку між чоловіком і жінкою виник конфлікт. Микола вдарив товаришку в обличчя, потім – по голові, а коли та впала – продовжив наносити побої. Чоловікові присудили п’ять з половиною років ув’язнення. Він просив змінити вирок на іспитовий строк, - пише ІА Волинські новини.

«Потерпіла повністю пробачила цей вчинок і просила суд суворо не карати. Потерпіла уже померла, оскільки знову в неї були якісь конфлікти з кимось. Знову була вся синя. Односельчани кажуть, що знов її хтось побив, знов вона отримала тілесні ушкодження і померла. Вона вела такий спосіб життя – не дбала про добробут, не мала сім’ї, зловживала алкогольними напоями», – розповіла захисниця Олена Самулевич.

Після ударів обвинуваченого, як з’ясували слідчі, в жінки виявили переломи ребра, носа, ушкодження органів слуху. Микола побив товаришку, бо та його образила.

«Оскільки він каліка, його потерпіла образила, і він з долоні потерпілій завдав кілька ударів по щоці, а також головою – по обличчю. Вийшовши на вулицю, за будинком обвинувачений наздогнав і повторно бив руками. Те, що бив ногами, не пам’ятає, але ребра боліли. На запитання прокурора відповіла, що ударів було більше ніж один. Більше нічого не пам’ятає. Стала зазначати, що вона не лікувалася, перебувала дома. Будь-яких ліків не купувала. За скоєне обвинуваченому пробачає, претензій до нього не має. Просила не позбавляти його волі», – вказано в матеріалах справи.

Чоловік свою вину визнав і покаявся у вчиненому.

«Також під час досудового розслідування детально все розповів та показав, як наносив тілесні ушкодження», – сказала захисниця Олена Самулевич.

Прокурор зауважив, що потерпіла жінка була вже старшого віку, але й це не зупинило кривдника.

«Суд зважив на характеристику особи обвинуваченого, зокрема на тяжкість вчиненого злочину, те, що обвинувачений заподіяв численні тілесні ушкодження потерпілій, яка є особою поважного віку. Він жодним чином у цьому злочині не розкаявся, вибачення в потерпілої не просив. Злочин вчинив у стані алкогольного сп’яніння», – наголосив прокурор Роман Грицюк.

Миколу залишили в Маневицькій колонії. Це вирок колегії суддів апеляційної інстанції.

Читайте також:

Можливо зацікавить