Волинянин ухилився від призову, бо вдома хворі батьки і є господарство: як його покарали. Відео

Волинянин ухилився від призову, бо вдома хворі батьки і є господарство: як його покарали. Відео

Ухилився від мобілізації, бо вдома хворі батьки і є господарство. Так житель села Коршів Луцького району пояснює причини свого вчинку. Мовляв, не пішов у Збройні сили, бо хто буде батьків доглядати. Ківерцівський суд дав чоловікові умовний термін, тепер ця справа в апеляційному.

Чоловік каже, що працює на автозаправній станції, пройшов ВЛК. Майже рік тому його чекали у пункті збору, але той не прийшов. У чоловіка матір з третьою групою інвалідності і двоє неповнолітніх дітей. Каже, батько теж нездужає, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Батьки хворі вдома. Батьку операцію зробили на серце, але він на групу не йшов, він вже подав документи на пенсію», - каже чоловік. 

Так пояснює суддям, чому не пішов до лав Збройних сил.

Прокурори просять змінити умовний термін на реальний - три роки і чотири місяці.

«Вказане кримінальне правопорушення пов'язане з ухиленням від виконання обов'язку, який закріплений в Конституції щодо захисту Вітчизни територіальної цілісності та незалежності держави, а тому вказані категорії злочинів, які становлять підвищену суспільну небезпеку. Звільнення від відбування покарання з випробуванням не забезпечить в подальшому виправлення як обвинуваченого, так і інших осіб», - каже прокурор Оксана Яковлєва.

Скаргу прокурорів колегія суддів задовольняє лише частково - чоловіка арештували на 6 місяців.

Читайте також:

Можливо зацікавить