Волинянин випадково застрелив з рушниці падчерку і залишився на волі

Волинянин випадково застрелив з рушниці падчерку і залишився на волі

Наприкінці літа у селі поблизу Турійська стався прикрий випадок: волинянин хотів розрядити рушницю, проте випадково натиснув на спусковий курок. Збоя вистрелила і поранила падчерку, яка стояла поруч.

Вирок у цій справі, яким чоловіка визнали винним у ненавмисному вбивстві і дали умовне покарання, виніс Турійський районний суд.

«Напередодні обвинувачений позичив мисливську рушницю ІЖ у своєї падчерки і її чоловіка. В господарство проникала лисиця і душила курей, тому чоловік хотів так вирішити цю проблему. У вечір, коли сталася трагедія, власники рушниці прийшли її забрати. Перед тим, як віддавати, чоловік хотів її розрядити. Особливість цієї зброї - тут немає запобіжника, палець зісковзнув на спусковий гачок і рушниця вистрілила. Дріб потрапила в падчерку», - розповів захисник обвинуваченого, адвокат Сергій Лесик у коментарі виданню ВСН.

Дробове поранення потрапило в район живота, і в кареті швидкої допомоги жінка померла. Їй було близько 30-ти років.

За словами адвоката, чоловік падчерки був свідком подій і попри те, що визнаний у справі потерпілим, у суді виступав на боці обвинуваченого. Просив призначити покарання, не пов'язане із позбавленням волі.

У матеріалах справи також йдеться про те, що чоловік був п'яним. За його свідченнями, під час вечері разом з потерпілими вони «випили по стакану вина».

Суд визнав вину волинянина за ст. 119 Кримінального кодексу - вбивство, вчинене через необережність та признав покарання - три роки позбавлення волі умовно, з іспитовим терміном на рік.

Можливо зацікавить