Волинянин втратив понад 30 тисяч гривень через шахрайське посилання у «Вайбері»

Волинянин втратив понад 30 тисяч гривень через шахрайське посилання у «Вайбері»

37-річний волинянин втратив понад 30 тисяч гривень, ставши жертвою аферистів. Перейшовши за сумнівним посиланням у «Вайбері», він надав свої банківські дані шахраям.

Про це повідомили у поліції Волині.

За словами правоохоронців, шахраї знову активізувалися в соціальних мережах та месенджерах, розсилаючи фальшиві повідомлення про можливість отримання додаткової грошової допомоги. Громадяни, не перевіривши достовірність інформації, стають жертвами аферистів і втрачають свої гроші.

«10 вересня до Камінь-Каширського районного відділу поліції звернувся 37-річний житель району. Чоловік розповів, що отримав смс-повідомлення в мобільному додатку «Вайбер» з посиланням на можливість отримання фінансової допомоги. Він, не перевіривши інформацію, перейшов за посиланням, вказав дані свого банківського рахунку в Ощадбанку, після чого отримав сповіщення про перерахування понад 30 тисяч гривень на невідомий рахунок», - йдеться у дописі.

Поліція вже внесла відомості про інцидент до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України, розпочато досудове розслідування.

Правоохоронці закликають громадян довіряти лише інформації з офіційних джерел та бути уважними до сумнівних повідомлень. Не вводьте конфіденційні дані вашого банківського рахунку та негайно повідомляйте про спроби шахрайства на спецлінію "102".

Читайте також:

Можливо зацікавить