Волинянина оштрафували на 500 гривень за побиття медсестри у лікарні

Волинянина оштрафували на 500 гривень за побиття медсестри у лікарні

У Рожищенському районному суді судили уродженця села Хворостів Володимир-Волинського району Волинської області за напад на медиків у лікарні Рожищенської громади. Чоловіка звинувачували у побоях та мордуванні. За свій вчинок він відбувся штрафом. 

Як йдеться у вироку суду від 3 липня, 12 червня цього року близько 19 години 12 хвилин обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння в приміщенні приймального відділення комунального підприємства «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Рожищенської міської ради, навмисно під час словесного конфлікту ударив рукою в ділянку грудної клітки медичної сестри, чим завдав потерпілій фізичного болю, хоча і не травмував її. 

Згідно клопотання прокурора, під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний визнав свою винуватість, не оспорює встановлені в результаті досудового розслідування обставини. 

Разом з тим чоловік попросив розглянути справу без своєї присутності. Постраждала сторона з цим погодилася.

«Вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали кримінального провадження, перевіривши встановлені органом досудового розслідування обставини в їх сукупності, які не оспорюються учасниками судового провадження, суд доходить висновку, що винуватість обвинуваченого у вчиненні інкримінованого кримінального проступку знайшла своє підтвердження», - йдеться у вироку суду.

Суддя дійшов до переконання, що дії обвинуваченого необхідно кваліфікувати за частиною 1 статті 126 КК України.

Суд врахував, що обвинувачений, раніше не був судимий, щиро розкаюється у скоєному, також судом враховується повне визнання вини у скоєному, обставини скоєння кримінального проступку, його відношення до скоєного, та вважає за необхідне призначити покарання обвинуваченому в межах санкції частини 1 статті 126ККУкраїни у виді штрафу. На думку суду, таке покарання є необхідним і достатнім для виправлення й попередження вчинення як обвинуваченим, так і іншими особами, нових кримінальних правопорушень.

«Визнати винуватим у скоєнні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 126 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірітридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень», - зазначено у вироку суду.

Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте також: 

Можливо зацікавить