Волинянин робив ухилянтів багатодітними для виїзду за кордон

Волинянин робив ухилянтів багатодітними для виїзду за кордон

На Волині чоловіка звинувачують у тому, що він нібито за гроші робив чоловіків, які хотіли виїхати за кордон, багатодітними татусями.

За версією слідства, чоловік зі спільником підшуковували жінок із дітьми, які погоджувалися вписати військовозобов’язаних у свідоцтва про народження як офіційних батьків свої дітей.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», пише ІА «Волинські новини».

Днями у суді досліджували відео зустрічі підсудного Миколи із так званим клієнтом.

Зокрема під час судового засідання розглядали зустріч, що сталася у липні минулого року.

На відео видно, що пан Микола та ще один чоловік із кимось зустрічаються у центрі Луцька. Схоже, на консультацію.

– Ти що, не зрозумів, що веду її в РАЦС? У РАЦСі розписуєшся для отримання документів.

– А коли ми отримаємо те свідоцтво?

– Свідоцтво – я ж тобі казав. Ти йдеш у державну структуру, ти це все робиш легально.

Читати ще: Роми підшуковували жінок із дітьми для ухилянтів. Один волинянин – під вартою

Далі чоловік на відео каже, що ще треба зробити, аби виїхати за кордон: «Коли забираємо вже метрику, ми йдемо до нотаріуса. Тобі ще нотаріус зробить документ, щоб ти міг виїхати за кордон. Що від такого є дитина, що вона до тебе жодних претензій не має».

Обвинувачений Микола від цієї розмови у суді відхрещується.

На запитання прокурора, чи впізнав він себе на відео та чи може пояснити щось з цього приводу, чоловік каже, що нікого не консультував. Мовляв, на відео видно, що консультувала інша людина, а він просто пересікся з цим чоловіком.

До слова, пів року тому в цій справі допитували свідка – жінку, яка заприсяглася, що пана Миколу не знає. На той час, як засвідчила в суді, у неї було дев’ятеро дітей від різних чоловіків. Жінка запевняла, що з кожним свого часу співмешкала, а коли почалася повномасштабна війна, то запереживала, що її колишніх можуть забрати у військо. Мовляв, вона сама запропонувала їм офіційно позаписувати батьками дітей. На підтвердження своїх слів у суді пропонувала навіть зробити тест ДНК, щоб підтвердити батьківство.

На запитання ж судді, як так сталося, що у 2023 році всі батьки різко об’явилися, жінка заявила: «Так і треба». Проте як звати колишніх, вже й позабувала.

Натомість правоохоронці кажуть: де перебуває спільник, який фігурує у справі, наразі невідомо. Як додають, задокументували кілька фактів сприяння в організації перетину кордону. Ціни за таку послугу були різні. Зі слів прокурора, востаннє це коштувало понад тисячу доларів США.

Читайте також:

Можливо зацікавить