Ворог прагне дестабілізувати ситуацію у країні: повідомлення про «замінування» шкіл Луцька не підтвердилися

Ворог прагне дестабілізувати ситуацію у країні: повідомлення про «замінування» шкіл Луцька не підтвердилися

У Луцьку перевірили всі 11 шкіл міста, у яких повідомлялося про замінування. Вибухівки не було знайдено. 

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волині.

Нагадаємо, зранку у п'ятницю, 19 січня, до Луцького електронного відділу поліції на електронну адресу надійшло анонімне повідомлення про те, що в 11 школах Луцька закладені вибухові речовини. Листи було надіслано російською мовою.

  

«Станом на 16-у годину всі навчальні заклади перевірені вибохотехніками. Всі повідомлення не підтвердилися», - інформувала речниця поліції області Ольга Бузулук

Зазначимо, подібні повідомлення, дійсно, вносять корективи у діяльність шкіл, адже і учні, і персонал евакуйовуються з приміщення на безпечну територію, переривається навчальний процес. Утім, після перевірки шкіл, де повідомлення про замінування не підтверджується, навчальний процес продовжується. 

Утім, правоохоронці закликають батьків, дітей та вчителів зберігати спокій, не поширювати фото та відео з місць, де відбуваються евакуаційні заходи.

«На нашу думку, такі повідомлення - це один з методів ворога дестабілізувати ситуацію у країні. В кожному випадку надходження таких повідомлень поліцейські вживають заходів, аби встановити адресантів та притягнути їх до відповідальності. У навчальних закладах, звідки надходять повідомлення про замінування, працює і може працювати одночасно декілька груп вибухотехніків. Перевірка однієї школи триває від години часу і більше», - додали у поліції. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить