Ворожа атака безпілотників: чому на Волині лунала повітряна тривога

Ворожа атака безпілотників: чому на Волині лунала повітряна тривога

У суботу, 7 вересня, в багатьох областях України, зокрема і на Волині, лунала повітряна тривога. Причиною став черговий запуск Росією ударних БпЛА типу «шахед». Повітряну тривогу на Волині оголошували  о 7:04 годині. 

Близько 07:10 моніторингові канали повідомили про безпілотник на Рівненщині в напрямку Волині.

Зазначимо, що «шахед» на Волинь не долетіли, адже його збили над Рівненщиною.

«Уночі під час тривоги збито повітряні цілі ворога. Люди не постраждали. «Вкотре дякую нашим силам ППО за їхню професійну роботу. На місці збиття працюють відповідні служби», - повідомив начальник ОВА Олександр Коваль.

Зазначимо, що на Хмельниччині також лунали звуки вибухів. Сили ППО знищили два ворожих БпЛА типу «шахед».

«Місця падіння уламків встановлюються. Працюють усі відповідні служби. Станом на ранок, звернень щодо травмованих, загиблих чи пошкодження майна не надходило», - повідомив керівник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Ударними безпілотниками росіяни атакували Київ, внаслідок чого уламки дронів впали на житловий будинок та територію дитячого садочку.

«В Печерському районі зафіксовано падіння уламків за чотирма різним адресами. Виявлено загоряння на відкритій місцевості, в подальшому ліквідовано. Попередньо, без жертв та руйнувань», - інформує очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зазначимо, що всі безпілотники, які загрожували столиці, були знищені. Жоден з БпЛА противника не досягнув своєї цілі. 

На Волині відбій повітряної тривоги пролунав о 07:45.

Як інформують у Повітряних Силах Укаїни, загалом радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 67-ми «шахедів».

До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 58 ударних БпЛА.

6 безпілотників – вийшли з підконтрольного повітряного простору України, полетівши у напрямку Росії, Білорусі та тимчасово окупованої Луганщини. Ще три ворожі БпЛА локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ).

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській областях.

Читайте також:

Можливо зацікавить