Ворожі БПЛА над Україною: що означає «втрачені радіолокаційно»

Ворожі БПЛА над Україною: що означає «втрачені радіолокаційно»

Часто в українських зведеннях можна почути про «радіолокаційно втрачені» ворожі БПЛА. Це означає, що мова йде про дрони, які не мають бойової частини і використовуються як хибні цілі для відволікання уваги від реальних загроз.

Про це пише український ТГ-канал «Полковник ГШ», що висвітлює тематику повітряних сил. 

«Окрім БпЛА Shahed противник також запускає БпЛА хибні цілі, окрім Гербери є ще один серійний БпЛА який зображено на фото. 

Вони не мають  бойової частини, а у якості корисного навантаження несуть 3д друковану кулю (лінзу Люнеберга) обернуту фольгою, яка у радіолокаційному діапазоні імітує більш розмірну ціль (той же Shahed). 

Коли у них закінчується пальне вони просто падають будь-де і не вибухать (не мають бч), а отже втрачається їх радіолокаційне супроводження.

Останнім часом їх кількість може складати до половини від усіх запущених засобів. Використовуються для виснаження ППО і відволікання від реальних цілей (ударних БпЛА)», - йдеться у дописі.

Ворожі БПЛА над Україною: що означає «втрачені радіолокаційно»Ворожі БПЛА над Україною: що означає «втрачені радіолокаційно»Ворожі БПЛА над Україною: що означає «втрачені радіолокаційно»

Читайте також:

Можливо зацікавить