«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

З початком повномасштабної війни чимало наших зірок приєдналися до лав ЗСУ і стали на захист рідної країни. У числі військових-знаменитостей - лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, репер Ярмак, співак Віталій Козловський, виконавець з Луцька Олександр Положинський, режисер Олег Сенцов та інші.

Що ж стосується тих артистів-чоловіків, які не взяли до рук зброю, то іноді їм у мережі «прилітає» критика з докорами на кшталт: «Чому не на фронті?!» Нікіта Добринін, Макс Барських, Олексій Завгородній та інші представники українського шоу-бізнесу раніше коментували тему мобілізації. Ось, що вони говорять про можливість служби в армії, пише The Line.

Нікіта Добринін: «Без тилу немає фронту»

Ведучий і колишній чоловік Даші Квіткової перші півтора місяці повномасштабної війни служив у ТрО, а потім зайнявся волонтерством і допомогою українським військовим. Раніше зірка висловлював думку, що «без тилу немає фронту». У якості прикладу він розповів історію про двоюрідного брата, який зараз на війні.

«Мій двоюрідний брат зараз на війні. Це справді складно. Але я почув доволі цікаву думку, що без тилу немає фронту. Я розумію, що в даний момент – я його підтримка. Коли брат пішов служити, за 1 день потрібно було зібрати більше 50 тис. грн, щоб забезпечити бронежилетом, каскою, окулярами… цього не видають, не дарують. Я зібрав брата, тому що я за нього переживаю. І от якби мене не було для брата, він би бігав без броніка,» – сказав Добринін.

«Я дуже негативно ставлюся до людей, які пишуть комусь «Давай на фронт». Фронт – це не покарання і не в’язниця, куди відправляють людей, які чогось не хочуть. Наші військові мають максимальну честь і повагу, і ніхто не має жодного права сумніватися в ефективності чи честі військового в Україні, - також прокоментував тему мобілізації шоумен. - А ті люди, які пишуть подібні коментарі, типу когось кудись сплаивити, ви в цей момент б’єте по нашим ЗСУ. Ви зневажаєте їх. Це не покарання, це честь – стати військовим. Тому не потрібно плутати поняття».

«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

Макс Барських: «Воїнів вистачає»

У перші місяці повномасштабної війни знаменитий співак здивував шанувальників, що вступив у батальйон під Києвом, пройшов навчання і став «відповідати за постачання».

«Я вирішив приєднатися до ЗСУ – і тепер я у складі батальйону під Києвом. Поки що, зрозуміло, записаний як резервіст, тому що у мене немає військового досвіду. Мене призначили відповідальним за постачання», - коментував тему мобілізації він.

Пізніше у мережі Макс Барських вкотре підняв це питання і пояснив, що залишається резервістом «через брак досвіду» у військовій справі: «Мені хотілося щось робити, якось допомагати, підтримати дух. Я приїхав до Києва, знайшов один батальйон, але командир мені відразу сказав, що воїнів достатньо, вистачає. І я почав виступати з концертами і бути сильнішим у тому, чим я можу бути сильнішими».

«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

MELOVIN: «Я боюся»

Костянтин Бочаров (справжнє ім'я Melovin'а) виявився одним із небагатьох, хто чесно зізнався, що боїться отримати повістку. У інтерв'ю Аліні Доротюк виконавець пояснив, що далекий від військової справи, і якщо раптом його мобілізують, то він відверто не знатиме, що робити.

«З моїм переліком хвороб я не впевнений, що мене туди візьмуть, а навіть якщо і візьмуть, то я не знаю, що мені з цим робити. Добровольцем я не пішов, тому що я сц*кло. Я це визнаю і кажу прямо, що боюся. Хтось не боїться, а для когось - це взагалі справа усього життя, як для мене, наприклад, моя творчість, - говорив музикант. - Я так само боюся, як і всі. Мої мама і тато переживають так само, це для всіх боляче. Питання ці постійно сиплються, а відповідей – нуль. Я не хочу виправдовуватися… перед чим і перед ким?».

Раніше Костянтин розповів, що має цукровий діабет. Після цього деякі користувачі мережі звинуватили його у тому, що таким чином він нібито намагається уникнути мобілізації.

«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

Тарас Цимбалюк: «Я пройшов медогляд. Все»

У січні минулого року актор Тарас Цимбалюк розповідав, що отримав повістку, встиг пройти медогляд і «стати в чергу». У розмові зі Славою Дьоміним чоловік також казав, що раніше ніде не служив і не мав військової кафедри.

«Мені прийшла повістка. Я пройшов медогляд. Все. Я, на жаль, не мав жодної військової кафедри, в армії я також не служив. Я пішов би туди, де я би впевнено почувався. Якби мене чомусь навчили, я б пішов би туди», - заявив він.

«Коли відправляють на передок людей, які, грубо кажучи, сьогодні отримали повістку, а за два тижні туди їдуть, це, звичайно, треш. Я, мабуть, спокійніше б це сприйняв, якщо б розкласти на якісь етапи, - говорив Цимбалюк про службу в армії. - Мене, наприклад, призвали, тоді повезли десь на місяць вчитися чомусь, а вже тоді я кудись поїхав. Тоді мій мозок плавно це все б прийняв. А зараз це, звісно, що відро холодної води на голову».

«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

Данило Мірешкін: «Не взяли без підготовки»

Актор Данило Мірешкін, відомий за фільмами та серіалами «Чорний ворон», «Таємниці», «Сонячний листопад», приходив до територіального центру комплектації двічі. Перший раз – за власним бажанням на початку вторгнення, вдруге – після дзвінка:

«Я прийшов у військкомат і з максимально серйозним лицем сказав, що я актор. Я не пройшов «кастинг», мені сказали: «Ідіть, ми вам подзвонимо, якщо що». Потім я почав займатися евакуацією людей і тварин з-під Києва. В одній такій поїздці мені подзвонили і сказали прийти. Я знову прийшов, і була така ж розмова, таке ж питання. Вони кажуть: «Йди, ми тобі подзвонимо». Я кажу: «А навіщо ж ви мене викликали?» Вони кажуть: «Ну ми перевіряли резерв, наскільки люди готові йти». Так у мене відбулося два походи до військкомату«, - розповів він.

Дані чоловіка записали, але його не стали кликати через «відсутність підготовки». «Через те, що в мене не було підготовки, мене не взяли. Мені сказали, що беруть із якоюсь службою чи підготовкою», - пояснював актор.

«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

Позитив: «Вже стою на обліку»

Колишній учасник гурту «Время и Стекло» раніше заявляв, що у разі мобілізації піде на фронт. Як відомо, у перші місяці вторгнення він пішов до місцевої тероборони і довго стояв у черзі. Тоді його впізнали, сказали, що наразі людей вистачає, і порадили займатися своєю справою. Пізніше артист все ж потрапив до військкомату у Хмельницькій області, де перебував під час робочої поїздки. Там він пройшов комісію.

«Потім ми поїхали у Хмельницьку область робити заходи для дітей-переселенців. Вже там я пішов у місцевий військкомат і пройшов комісію. В мене є документ, що я стою на обліку. Якщо призовуть, треба буде піти. Я був на полігонах і вже більш-менш навчений збирати автомат і стріляти. Всім раджу все-таки пройти повну військову підготовку - зараз треба бути готовим до всього», - коментував музикант тему захисту рідної країни.

«Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Війна Волинь
відео

Три трагічні звістки в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Іван Войчук