«Вранці побачила, як палає військове містечко»: Україну боронить красуня з «Мілітариста»

«Вранці побачила, як палає військове містечко»: Україну боронить красуня з «Мілітариста»

До 23 лютого Ніну знали чи не у кожній військовій частині Національної гвардії. Її знімки прикрашали бігдорди в українських містах, а ще дівчина була обличчям магазину «Мілітарист». Натомість, телеканали наперебій приїздили знімати красуню у гвардійському однострої. Про це пише Національна гвардія України. 

Упродовж останніх років гвардійка, окрім захисту України, створювала мотивуючий контент на своїх соціальних сторінках: виконувала непрості нормативи, щоранку бігала до військового містечка, де несла службу, демонструвала влучність зі стрільби з пістолета. Тоді як на службі була справедливим, але вимогливим інструктором Нацгвардії.

Проте їй, як і іншим військовозобов’язаним довелося вчитися новому життю з 24 лютого.

«Як і всі інші я прокинулася в 5 ранку від вибухів, мама вийшла з балкону і сказала «Ніна почалося»… О 6 ранку я вже їхала у свою військову частину, до останнього не вірила, що почалася та сама війна, але коли побачила як палає моє військове містечко - я усвідомила, що сталося. У пітьмі ми з побратимами зібрали речі, які вціліли і пішли в ліс, а далі на нас чекали місяці, як один довгий день, який досі не закінчився…»

Удома Ніна не була місяць. Проте, зізнається, що це не найгірший момент. Адже, чи не щодня вона дізнається про втрати знайомих із фронту і так само як мільйони українців намагається знаходити сили для відчайдушної боротьби за Україну.

«Коли подзвонив брат і сказав «Ніна, зараз у мене буде жарко і все може бути». Уже тоді його голос та інтонація дали мені зрозуміти, що справи кепські, бо наді мною теж літали гвинтокрили, але боялася я не за нас з братом, а за маму, яка у один день може втратити своїх дітей, і навряд чи вона б пережила це горе».

Якщо говорити про те, як змінилося її життя – то тут все як у інших військових, розповідає: «Тимчасово я живу не вдома, а де прийдеться, харчуюся, тим що є, а поряд 24 на 7 побратими та посестри. Найбільше сьогодні додає сил гумор та спілкування з ними. Адже, зараз дуже важливо не нагнітати ситуацію і якомога довше тримати себе зібрано і у бойовому настрої. Світогляд мій, до речі не змінився, бо морально я давно була готова до війни. Бути військовою - це захищати і воювати, не дивлячись на час і місце, а оскільки у мене вже 10 років військового досвіду - то у мене було достатньо часу сформуватися як воїн».

Наостанок, Ніна  просить українців згадувати мирні часи і не втрачати сил повернути їх якомога швидше. Більш витривалих – підтримувати тих, хто у розпачі, не сваритися, не мірятися перемогами, а з гордістю усвідомити всі успіхи України та її красиве майбутнє після перемоги.

«Вранці побачила, як палає військове містечко»: Україну боронить красуня з «Мілітариста»«Вранці побачила, як палає військове містечко»: Україну боронить красуня з «Мілітариста»

Можливо зацікавить