Врятували сотні життів: вісім безпілотників і понад 30 ракет знищили львівські зенітники

Врятували сотні життів: вісім безпілотників і понад 30 ракет знищили львівські зенітники

З початку повномасштабного вторгнення зенітні ракетні підрозділи захищають Україну від обстрілів. Одним з таких є полк імені Івана Виговського Повітряного командування «Захід».

Про це пише Генштаб ЗСУ. 

І сьогодні жоден з регіонів України не може вважатися безпечним. Ракети російських окупантів можуть дістати не лише до Львова, а й до самого краю Західної Європи. А для всієї країни західна Україна стала своєрідним логістичним та гуманітарним хабом, а це – як кістка в горлі окупантів.

Рашисти не припиняють вивчати структуру української оборони, маршрути постачання матеріально-технічних ресурсів та інше.

За допомогою безпілотних літальних апаратів різних типів здійснюють повітряну розвідку, після чого, зазвичай, слідують ракетні удари. Саме тому важливо діяти наперед – активно протистояти безпілотним системам ворога і якомога швидше знищувати їх у повітрі.

Одну із цих важливих функцій у протиповітряній обороні виконує зенітний ракетний полк імені Івана Виговського Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України. Нині зенітники несуть бойове чергування з протиповітряної оборони майже у кожному куточку Західного регіону.

З початку повномасштабного вторгнення зенітні ракетні підрозділи полку знищили понад сорока повітряних цілей: вісім російських БПЛА, решта – крилаті ракети окупантів.

Можливо зацікавить