Втратив ноги на фронті: захисник з Волині самотужки організував ремонт вулиці у селищі

Погані дороги

28-річний захисник з Волині Дмитро Сливець, який втратив ноги на фронті, самотужки організував ремонт вулиці у селищі.

Про це написала Ольга Бузулук у соціальній мережі «Фейсбук».

Старший сержант, командир взводу розвідки 63 окремої бригади нині проживає в с. Головне Ковельського району, де успішно організував ремонт частини однієї з вулиць.

Історія Дмитра на перший погляд звичайна. Він був призваний ще в 2013 році, служив контрактником в «Азові» в Маріуполі, згодом звільнився. З першого дня повномасштабного вторгнення пішов до «військкомату» разом з товаришами, з якими працював на будівництві в Києві. Став командиром взводу розвідки в 63 окремій бригаді. А далі – історія трагічна.Обидві ноги військовий втратив на Херсонщині у травні, виконуючи бойове завдання.

«Ми коректували вогонь у Снігурівці і повертались з завдання. На виїзді з першої лінії оборони помітив разом з побратимами, що інших хлопців підірвала ворожа ДРГ. Почали переслідувати цю ДРГ, двох мені вдалось знищити. Поки побратими (два рідних брати) відбігли в інший бік, я залишився під прицілом двох окупантів. Один вистрілив з «мухи», другий з такого гранатомета, який ставить за раз чотири розтяжки в ряд. Я хотів сховатись за автомобілем, але ступив два метри – і напоровся на першу розтяжку. Відірвало одну ногу. Перемотався, почав відповзати, і зачепився за другу розтяжку. Так втратив другу ногу», - ділиться чоловік.

Два рідні брати-побратими встигли витягнути Дмитра, посадити в авто і відійти. Дорогою в лікарню весь час перебував у свідомості. Згодом у госпіталь приїхала дівчина, з якою познайомився в Києві напередодні. Через місяць після поранення, прямо в медзакладі, вони й одружились. Після госпіталя перебував на реабілітації у Львівській області. А потім вирішили звивати своє гніздечко.

Оскільки родом Дмитро з с. Нудиже, а в Головному мешкає його сестра, то вирішили оселитись в Любомлі. Навіть дали завдаток за квартиру. Однак власниця гроші взяла, а квартиру продовжувала продавати далі… Тож знайшли хатину в с. Головне, де й оселились нещодавно. Дружина Вікторія працює в місцевому магазині. Дмитро ж займається власною справою: виготовляє блоки, плитку, згодом буде бруківка. Нині – в пошуках підходящого приміщення в селі для відкриття власного бізнесу. Каже: тоді будуть робочі місця, податки у бюджет територіальної громади, село розвиватиметься ще краще.

Останні два тижні Дмитро організовує ремонт дороги на вулиці Грушевського, колишня Чкалова. Це майже 2 кілометри. Каже, що при поганій погоді він навіть з дому не може нормально вийти на дорогу: все в ямах і калюжах, тож на протезах незручно пересуватись, а на кріслі колісному – тим більше.

9 березня Дмитро написав у сільській групі в вайбері, мовляв, приєднуйтесь, допомагайте: або фінансово, або фізичною силою, адже треба довести дорогу до пуття.Зголосилось кілька чоловіків-сусідів. Також протягом дня назбирали 7 тисяч гривень. Але вже вклали більше 15. Ще треба кілька десятків тисяч гривень, щоб завершити.

Наразі прокопали рів, куди сходитиме вода, осушили дорогу. Далі її вирівняють і засиплять щебенем. Частково посприяв цьому голова громади. Чоловіки-сусіди охоче підтримали ідею Дмитра самим хоч частково відремонтувати дорогу.

Військовий жартує: були б кошти – можна не одну вулицю в селі зробити. Зараз конче необхідно завершити цей відрізок.

Підримати ідею захисника можна за реквізитами:

5168745612237195 - карта Дмитра

Втратив ноги на фронті: захисник з Волині самотужки організував ремонт вулиці у селищі

Читайте також:

Можливо зацікавить

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено

Відстрочка від мобілізації

Правила нового законопроєкту: хто може отримати відстрочку від мобілізації у травні 2024

війна Волинь

Не встиг навіть відгуляти своє весілля: життя захисника з Волині передчасно обірвалось на Запоріжжі

І через 3 роки після смерті Героя з Волині на його мобільний дзвонять побратими: спогади про старшого лейтенанта Тараса Мельника

І через 3 роки після смерті Героя з Волині на його мобільний дзвонять побратими: спогади про старшого лейтенанта Тараса Мельника

«У мене нема не врятованих. Поки»: історія санінструктора евакуаційного відділення з Волині
історії війни

«У мене нема не врятованих. Поки»: історія санінструктора евакуаційного відділення з Волині

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях
фото

На Волині Денис Шмигаль оглянув хід будівництва другого рівня захисту на енергетичних підстанціях

Волинянин власноруч виготовив комплекс радіорозвідки та РЕБ

Волинянин власноруч виготовив комплекс радіорозвідки та РЕБ

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим