Вже 21 місяць перебуває у російському полоні: ТЦК надіслав повістку військовому бригади «Азов».Фото

Степан Головко, повістка, російський полон, Азов

Дружина старшого сержанта бригади «Азов» та захисника Маріуполя Степана «Байди» Головка, який перебуває у російському полоні вже 21 місяць, поскаржилася на неприємний інцидент. На адресу, де зареєстрований її чоловік, Салтівський РТЦК Харкова надіслав повістку.

 Про це жінка розповіла на своїй сторінці у Фейсбук, пише «РБК-України»

Так, дружина військового розповіла, що на ім'я її чоловіка прислали повістку. При цьому Головко вже 21 місяць перебуває у полоні. Вона спробувала з'ясувати, як взагалі таке сталося, але відповідь їй не дали.

«Салтівський РТЦК та СП м. Харкова так любить мого чоловіка, бійця бригади Азов НГУ, захисника Маріуполя, котрий після виходу з Азовсталі вже 21 місяць знаходиться в полоні, що на 14 лютого прислав йому валентинку у вигляді повістки», - розповіла жінка.

Вже 21 місяць перебуває у російському полоні: ТЦК надіслав повістку військовому бригади «Азов».Фото

«У відповідь на мій дзвінок черговий РТЦК мені, військовослужбовцю ЗСУ, запропонував взяти відпустку та приїхати до Харкова для вирішення цього питання. Нагадую, майже два роки полону - районний військкомат навіть не знає що людина на службі», - додала вона.

Згодом дружина «азовця» зробила ще один допис. Вона відповіла, усім, хто вважає, що повістка в дверях для полоненого азовця, це «нічого страшного».

Окрім цього, жінка нагадала начальнику Салтівського РТЦК та СП міста Харкова, підполковнику Березюку, про відповідальність за організацію мобілізаційної підготовки.

«Посадові особи, винні в порушенні законів України та інших нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації несуть відповідальність згідно із законом», - додала Ганна.

Вже 21 місяць перебуває у російському полоні: ТЦК надіслав повістку військовому бригади «Азов».Фото

Після цього дружина «азовця» розповіла, скільки днів її чоловік перебуває у полоні. Головка тримають у неволі вже майже 1 рік і 9 місяців.

«640 днів полону після виходу за наказом з території заводу »Азовсталь«. 640 днів пекла в російських катівнях. І, так само, 640 днів повної неповаги з боку місцевих РТЦК та СП», - написала вона.

Читайте також:

  • Вручення повісток онлайн: яке покарання загрожує за неявку до ТЦК

Можливо зацікавить