Як навчаються волинські школярі, які мешкають за лічені кілометри від Білорусі

Як навчаються волинські школярі, які мешкають за лічені кілометри від Білорусі

Не судилося знову цього навчального року піти до школи дітям, які живуть у прикордонні. Адже у 50-кілометровій зоні Волині, яка межує з Білоруссю, починати навчальний процес офлайн заборонили.

Так, селище Заболоття на Ратнівщині знаходиться від кордону всього за 6 кілометрів, тому про очне навчання у місцевій школі навіть не йшлося.

Задля безпеки усі учні, від першого і до випускних класів, навчаються з дому. У закладі здобуває освіту більше 600 школярів, найважче, кажуть освітяни громади, нині працювати із першачками. Попри різні складнощі учителі докладають максимум зусиль аби учні отримували нові знання.

Ірина Перебідкова, мама трьох школярів, розповідає, що старається організувати процес навчання так, щоб кожному було комфортно.  

Її старший син Тарас зізнається, що працювати з вчителем через телефон незручно, а будні вдома без веселих перерв з друзями вже набридли. Він дуже хоче повернення очного навчання.

Більше про те, як вчителі у населеному пункті за лічені кілометри до кордону проводять уроки та чи планують там відновлювати очне навчання – у сюжеті 12 Каналу.

Можливо зацікавить