Яку роль виконує форма металочерепиці

Яку роль виконує форма металочерепиці

Металочерепиця – металеве покрівельне покриття, що має особливу геометрію листів. Зазвичай вона хвилеподібна, відмінність полягає у висоті профілю, та чіткості переходів хвилі. Незважаючи на те, що її зовнішній вигляд пішов від того, як виглядала найперша черепиця для покрівлі – натуральна, зараз металочерепиця пішла вперед з тим, які дизайни профілю пропонують виробники продукції.

Яка функція хвилястості металочерепиці

Не всі знають, що особлива форма металочерепиці, це не лише про її зовнішній вигляд, але й про міцність. Так, у більшості випадків тип профілю обирають за його зовнішніми даними і це правильно, оскільки задачу по підвищенню жорсткості листів всі види хвилі виконують приблизно на одному рівні.

Таким чином стає зрозумілим, що профіль металочерепиці відповідає за:

  • Зовнішній вигляд покрівлі, унікальність обраної металочерепиці та доречність використання того чи іншого варіанту для облаштування будинку з певним дизайном та стилем.
  • Жорсткість листів, а значить і за їхню міцність та витривалість перед фізичними навантаженнями та впливами. Саме хвилястість листа дозволяє йому залишатися в початковій формі, не деформуючись під найменшим впливом.

Переважна більшість металочерепиці, що представлена на ринку, має декоративні характеристики не лише на базі наявної геометрії. Також відіграють не останню роль у формуванні зовнішніх даних виробу колір та тип текстури, в якому реалізовані листи. Загалом металочерепиця вважається доволі привабливим та естетичним покрівельним матеріалом, і це цілком виправдано. Кожне кольорове рішення – це насичена покрівля, багаторічний захист кольору від вигорання та появи плям від сонця. Як бачимо, забезпечення металочерепиці якісними декоративними параметрами виконується виробниками на найвищому рівні.

Компанія Будстрой розміщує всі наявні в продажі зразки металочерепиці на сайті https://budstroy.kiev.ua/uk/catalog/pokrivelni-materiali/metalocherepitsya/. Тут зручно обирати продукцію, ознайомлюватися з її характеристиками, даними про виробника та основне – покупець відразу бачить актуальну ціну. Погодьтесь, що мало приємного, коли ціна на сайті і у реальності відрізняється. Тому ми ретельно слідкуємо за тим, щоб всі цінники в нашому каталозі змінювалися вчасно та не вводимо клієнтів в оману.

Яку роль виконує форма металочерепиці

Як міцність листів пливає на термін служби

Коли говорять про металочерпицю, як про міцний матеріал, то мають на увазі, що він добре захищений від пошкоджень і деформацій. Оскільки листи матеріалу виготовлені із високоякісної сталі, а сама форма виробу сприяє збереженню форми з часом, домовласнику не доведеться перейматися про те, як будуть впливати на покрівлю сильні пориви вітру чи навантаження у вигляді снігу. Міцна металочерепиця – це запорука:

  • Довготривалої служби покрівлі.
  • Відсутності пошкоджень на поверхні даху.
  • Низький ризик необхідності ремонтних робіт з часом.