«Не бере вже жодне знеболювальне»: на Волині відмовляються лікувати колишнього військового, бо він комісований. Відео

«Не бере вже жодне знеболювальне»: на Волині відмовляються лікувати колишнього військового, бо він комісований. Відео

На Волині колишній військовий Віктор Поліщук не може отримати лікування, бо він комісований. Як з’ясувалося, не всі лікувальні заклади області готові взяти його на повторне обстеження та операцію. 

Про це розповідають у сюжеті 12 каналу. 

Внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині військовий отримав відкритий перелом лівого стегна. Відтоді колишній стрілець 3-го механізованого батальйону живе з нестерпним болем, який ще більше поширився після операції. Чоловіку встановили металевий імплант, але, на жаль, той не прижився.

«Його вже не беруть знеболювальні. Він другий рік ними користується. У нього проблеми зі шлунком, печія від цього», – розповіла мати Людмила.

Пошуки лікарні, які б взяли Віктора на повторне обстеження, тягнулися понад рік. За цей час у чоловіка розвинувся цукровий діабет.

Після поранення Віктор Поліщуку робили операцію у військовому госпіталі. Коли ж чоловіка визнали непридатним до служби й дали другу групу інвалідності, у цей медзаклад рідні влаштувати його не могли.

Транспортувати Віктора на лікування із села Веселе до Луцька – справа не проста. Треба наймати авто, бо на маршрутках чоловікові важко. Рідні бідкаються: про військових, яких комісували, у державі забувають.

Нині Віктор перебуває у складному психологічному стані. Він хотів би повернутися до побратимів і бути потрібним країні, за яку віддав здоров’я, але не може цього зробити.

Медична директорка однієї з місцевих лікарень Олена Троян наголосила: спершу треба компенсувати рівень цукру, а тоді братися за повторне лікування ноги. Комісованого військового можуть прийняти в медзаклад, якщо є направлення від сімейного лікаря, звернення до приймального відділення або коли хворого доставляє швидка. Усі ці варіанти забезпечать вчасну медичну допомогу.

Читайте також: 

Можливо зацікавить