«Його спонукали сімейні обставини»: син відомого екстренера «Волині» виїхав за кордон

виїзд за кордон

Колишній тренер «Волині» Мирон Маркевич розповів, чому його син Остап вирішив повернутися до Іспанії, припинивши роботу в українському клубі.

Про це пише Sport.ua.

– Передусім, слід уточнити, що це була моя ініціатива, аби Остап допомагав мені в «Карпатах», і я попросив його приїхати. Все ж, я близько шести років не займався активною тренерською діяльністю. Син відгукнувся на моє запрошення, й думаю, що ми зі своєю місією впоралися: зелено-білі не стали найсильнішою командою Першої ліги, але до УПЛ повернулися.

Тепер, щодо від'їзду сина до Іспанії, в цій країні він проживає вже близько десяти років. Спонукали його повернутися сімейні обставини, перш за все, його сину потрібна підтримка батька. По-друге, Остап хоче працювати самостійно, тим паче, що в іспанському футболі він не новачок – чотири роки працював у структурі відомого «Вільярреала». Знаю, що в нього є цікаві пропозиції, й мені залишається тільки побажати йому удачі.

Хоча розраховую на допомогу Остапа вже як скаута, він добре знає іспанський футбольний ринок, й сподіваюся, що невдовзі порекомендує якогось місцевого гравця «Карпатам».

Остап Маркевич прояснив цю ситуацію у коментарі «Українському футболу».

«На даний момент знаходжусь в Іспанії, тому що мені потрібно вирішити питання з іспанською резиденцією, яку я продовжую. Для отримання документів необхідна моя фізична присутність. З 2015 року я і моя сім’я живемо в Іспанії, мій син вчиться в іспанській школі, та й взагалі багато юридичних аспектів вимагає моєї присутності тут», - сказав тренер.

Також Остап Маркевич зазначив, що вже не раз виїжджав і повертався в Україну у встановлений законодавчому порядку спосіб. В найближчий час він планує повернення в Україну.

Довідково:

Мирон Маркевич розпочав тренерську кар'єру у луцькому «Торпедо». А у сезоні 1991-1992 він був головним тренером ФК «Волинь».

Читайте також:

Можливо зацікавить