Юний волонтер з Волині зібрав 70 тисяч для «князівських» воїнів і отримав архієрейську нагороду

Юний волонтер з Волині зібрав 70 тисяч для «князівських» воїнів і отримав архієрейську нагороду

10-річний волонтер Михайло Мельник із села Велимче отримав архієрейську нагороду за зібрані 70 тисяч гривень на два дрони для військових. Внесок юного парафіянина храму Покрови Пресвятої Богородиці відзначили митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це повідомили на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

Про збір хлопця розповів настоятель церкви в цьому селі Ратнівського деканату (Ковельський р-н) священник Дмитро Алій. Віряни активно долучилися й за тиждень зібрали необхідну суму.

«Були перекази і з-за закордону, адже є вихідці з Велимча, які живуть у Бельгії, Німеччині, Англії, США, і вони дуже сприяють таким починам», – розповів душпастир.

Пишуть, що збір на дрони далеко не перший у волонтера Михайла. Хлопець усіляко підтримує військових та ініціює нові заходи.

«Раніше він збирав нашим захисникам на турнікети, медичні засоби тощо. Відмовлявся від смаколиків, які можна придбати в магазині, натомість кожну гривню беріг для воїнів. Я вважаю, що немалу роль відіграло виховання, прищеплена любов до своєї держави», – каже панотець.

Аби відзначити ці старання, о. Дмитро вирішив привезти Михайлика до митрополита Луцького і Волинського Михаїла, щоб його благословити.

«Архієрей радісно зустрів хлопця. Вони гарно поспілкувалися й Михайло отримав відзнаку від архіпастиря за свою благодійність. Дуже хочу, щоб інші бачили це і брали приклад. Україна живе в нашій молоді, в нашому майбутньому».

На цій ниві Михайлик став проявляти себе після героїчної загибелі на війні у вересні 2022-го жителя с. Велимче Володимира Редьковича.

«Він дуже його поважав і любив. Знав, що захисник воював з 2014 року. Після смерті Володимира на харківському напрямку хлопець сказав, що хоче допомогти врятувати нашу країну».

Священник розповів, що збори відбуваються різними шляхами, зокрема, проведенням усіляких лотерей. Парафіянки випікають солодощі та влаштовують акції, таким чином допомагають Збройним силам України.

«Ми знову оголосили збір і зараз збираємо кошти на автомобіль для нашого односельчанина, воїна 14-ї бригади, який виконує бойове завдання на курському напрямку».

Юний волонтер з Волині зібрав 70 тисяч для «князівських» воїнів і отримав архієрейську нагородуЮний волонтер з Волині зібрав 70 тисяч для «князівських» воїнів і отримав архієрейську нагороду

Читайте також:

Можливо зацікавить