З вересня у школах викладатимуть оновлений курс «Захист України»

З вересня у школах викладатимуть оновлений курс «Захист України»

МОН затвердило нову модельну програму «Захист України» для 10-11 класів. Курс фокусується на практичних навичках, патріотизмі та національній безпеці, з однаковим змістом для всіх учнів незалежно від статі.

Про це у вівторок, 13 серпня, повідомили у МОН.

«Уже з вересня «Захист України» викладатимуть по-новому: модельна навчальна програма отримала гриф «Рекомендовано», - ідеться у повідомленні.

Програма, як вказано, спрямована як на формування патріотичної свідомості та системи цінностей, так і на розвиток практичних навичок для збереження життя. Її особливість - єдиний зміст для всіх учнів і учениць, незалежно від статі, що забезпечує рівні можливості в набутті важливих навичок, зазначили у МОН.

Оновлення «Захисту України» здійснювалося комплексно: з урахуванням сучасних викликів та потреб у сфері національної безпеки, з огляду на досвід та рекомендації провідних експертів, громадських організацій та освітян.

Що вивчатимуть в оновленому «Захисті України»: 

  • 10 клас: зміст присвячено питанням національної безпеки та оборони України, ознайомленню з основами управління та планування, озброєнню та військовій техніці, стрілецькій підготовці, орієнтуванню на місцевості, інженерній фортифікації, домедичній допомозі.
  • 11 клас: більше уваги військовим технологіям, інформаційній війні, домедичній допомозі, захисту цивільного населення в кризових умовах та плануванню майбутнього.

Із програмою можна ознайомитися за покликанням.

«Передусім курс орієнтовано на практичне застосування знань. Навчання відбуватиметься протягом дня, замість окремих уроків щотижня, для глибшого занурення в матеріал та ефективнішого відпрацювання практичних навичок. Для цього створюються осередки із сучасним обладнанням - комп'ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги», - розповіли у МОН.

На закупівлю обладнання, як зазначається, передбачено субвенцію в розмірі 1,64 млрд грн.

Читайте також: 

Можливо зацікавить