За день до поховання тата сину виповнилось лише два роки: загиблому воїну з Волині просять присвоїти звання Героя

За день до поховання тата сину виповнилось лише два роки: загиблому воїну з Волині просять присвоїти звання Героя

Загиблому захиснику з Волині, військовослужбовцю ЗСУ, старшому солдату гранатометнику другого єгерського відділення, другого єгерського взводу, першої єгерської роти, першого єгерського батальйону Ігорю Юрасову просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Про це йдеться у петиції, опублікованій на сайті президента України 15 серпня. 

Автор петиції - дружина Героя Юрасова Юлія Іванівна.

Ігор Юрасов народився 24 жовтня 1989 року в с.Перикса Сампурського району Тамбовської області, звідки ще немовлям переїхав з батьками на малу Батьківщину матері - у село Залісся Камінь-Каширського району Волинської області. Тут минуло його дитинство, тут вирішив плекати і своє майбутнє.

За 2 тижні до повномасштабного вторгнення Ігор поїхав на заробітки до Польщі. В перші ж дні війни, не вагаючись, він повернувся до рідної України.

«З 24 жовтня 2022 року мій чоловік вступив добровольцем до лав Збройних Сил України на посаду стрільця 3 відділення охорони 2 взводу охорони роти охорони Камінь-Каширського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Волинської області», - розповідає дружина загиблого. 

06 грудня 2022 року Ігор Юрасов був нагороджений грамотою «За високий професіоналізм, відповідальність та наполегливість під час виконання службових обов'язків в умовах широкомасштабної збройної російської агресії,вагомий внесок у зміцнення обороноздатності держави та з нагоди Дня Збройних Сил України». 

1 лютого 2023 рокустаршого солдата Юрасова Ігоря Володимировича стрільця 3 відділення охорони 2 взводу охорони роти охорони Камінь-Каширського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Волинської області, призначеного наказом від 10.02.2023р. ,призначили до 68 окремої єгерської бригади ім.Олекси Довбуша-гранатометником 2 єгерського відділення 2 єгерського взводу 1 єгерської роти 1 єгерського батальйону в/ч А4056 на службу в м. Новоєлизаветівка Донецької області.

«Ігор Юрасов, позивний «Самець», з перших днів зарекомендував себе, як справжній лідер. Рішучий, ініціативний, з вираженими організаторськими здібностями. Прагнув вчитися, вміло міг користуватися усіма наявними на нашому ВОПі вогневими засобами. Майже відразу я захотів, щоб він був командиром відділення. Однак, Ігор завжди повторював: «Я личок не прагну, а з хлопцями стоятиму до кінця». Дуже швидко хлопці почали гуртуватися біля Ігоря і він користувався авторитетом. Коли постало питання на командира групи для закріплення на нових рубежах, то ні в кого не виникло сумнівів, що «Самець» підходить. У побуті поводив себе, як гостинний господар. Вірний товариш, надійний побратим, лідер», - так говорив про Ігоря Юрасова командир 2 єгерського взводу.

Він був справжнім патріотом, мужнім і хоробрим воїном, люблячим чоловіком і батьком для свого єдиного синочка, якому за день до поховання тата, виповнилось лише 2 рочки.

«Ігор пішов захищати своїх рідних, близьких, свою землю, свою державу, він віддав найцінніше - своє життя заради перемоги України! Юрасов Ігор Володимирович справжній Герой та заслуговує на присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно)», - йдеться у зверненні. 

Підписати петицію - можна за ПОСИЛАННЯМ

Читайте також: 

Можливо зацікавить

Родичі загиблих Героїв-захисників з Волині отримали державні нагороди
фото

Родичі загиблих Героїв-захисників з Волині отримали державні нагороди

втрати

Перед останнім бойовим завданням сказав сину, що не повернеться: захиснику з Волині просять присвоїти держану нагороду

Герой України

Перед початком вторгнення повернувся до війська: Герой України з Волині отримав смертельні поранення під час обстрілу

У селі на Волині відкрили Алею пам'яті Героїв-земляків
фото

У селі на Волині відкрили Алею пам'яті Героїв-земляків

війна нагорода

Загинув унаслідок штурму противника: матері Героя з Волині вручили посмертну нагороду

Авдіївка

Мали евакуювати росіяни, але натомість - розстріляли: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

«Свідомо відмовився від евакуації з поля бою»: 27-річному загиблому військовому з Луцька просять присвоїти звання Героя України

«Свідомо відмовився від евакуації з поля бою»: 27-річному загиблому військовому з Луцька просять присвоїти звання Героя України

війна Герой України

Загинув за місяць до дня народження: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Матір загиблого воїна з Волині отримала посмертну нагороду свого сина

Матір загиблого воїна з Волині отримала посмертну нагороду свого сина