За корупцію суд усунув з посади на рік уродженця Луцького району - мера Рівного

За корупцію суд усунув з посади на рік уродженця Луцького району - мера Рівного

Міського голову Рівного Олександра Третьяка суд першої інстанції визнав винним у скоєнні корупційного адмінправопорушення та усунув з посади на рік.

Таке рішення ухвалив суд 10 липня, повідомляє Суспільне.

За даними видання, покарання передбачає штраф у розмірі 6 800 гривень, а також позбавлення права обіймати посаду терміном в один рік. Це рішення можна оскаржити.

Третяк вже відреагував на рішення суду, сказавши, що «справа є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду». Посадовець наразі перебуває у відрядженні у Німеччині.

В чому звинувачують Третяка

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного Олександра Третяка. Приводом для них став конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Незакрита справа, по якій, власне і суд прийняв вказане рішення, стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Читайте також: 

Можливо зацікавить