За вбивство знайомого волинянину присудили мільйон гривень моральної компенсації і 9 років тюрми

За вбивство знайомого волинянину присудили мільйон гривень моральної компенсації і 9 років тюрми

Під час сварки уродженець села Підгородне Любомльської громади, будучи п’яним, вистрелив із пістолета в лоб знайомому. Від отриманої травми голови чоловік помер.

Інцидент трапився надвечір 25 червня 2024 р., про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 17 вересня.

З матеріалів слідства відомо, непрацюючий, неодружений, раніше несудимий чоловік у середині лютого 2022 р., перебуваючи неподалік Великого Згоранського озера, що в селі Згорани Головненської громади, знайшов стартовий пістолет «ZORAKI». Підсудний умисно незаконно переробив його на короткоствольну гладкоствольну нестандартну вогнепальну зброю. Пістолет він зберігав без дозволу в будинку за місцем проживання до 9 липня 2024 р., поки його під час обшуку не виявили й вилучили працівники поліції.

«Близько 19:30 25 червня 2024 року, підсудний, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, під час словесного конфлікту зі знайомим, що виник на ґрунті особистих неприязних відносин, умисно з використанням пістолета здійснив постріл у голову знайомому, заподіявши йому тілесне ушкодження у вигляді вогнепального сліпого поранення лобної ділянки зліва, проникаючого в порожнину черепа з ушкодженням речовини головного мозку, яке ускладнилося венозним повнокров`ям внутрішніх органів, набряком головного мозку та легень, що призвело до смерті», – йдеться у матеріалах справи.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та заявив,що не оспорює і визнає доведеними час, місце, спосіб, мотиви вчинення ним злочинів.

Представник потерпілого в кримінальному провадженні подала цивільний позов до обвинуваченого про відшкодування моральної шкоди, в якому просила стягнути на користь сина померлого 1 млн грн в якості компенсації за заподіяну злочином моральну шкоду. Обвинувачений повідомив, що зможе виплатити лише 200 тис. грн, більша сума є непосильною для нього.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень і засудили до 9 років позбавлення волі, зобов’язавши сплатити й 1 млн грн моральної компенсації. Вилучену зброю з боєприпасами арештували, в користь держави стягнули 4543 грн судових витрат на проведення дактилоскопічної експертизи.

Читайте також:

Можливо зацікавить