За його голову обіцяли сто тисяч: кіборгу з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

За його голову обіцяли сто тисяч: кіборгу з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Захиснику з Волині Вячеславу Зенцу просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Марія Кузьмич.

Військовослужбовець Збройних Сил України Зенц В’ячеслав Борисович народився 10 серпня 1974 р. в місті Рожище, Волинської області.

1990-1991 р.р.- після служби в лавах ЗСУ в десантних військах, захистив та отримав найвищу нагороду серед десантників «краповий берет» Право на носіння крапового берета мають лише ті військовослужбовці, які пройшли випробовування та гартування, фізичних навантажень, психологічних та духовних іспитів. Вручення проводиться з певними військовими церемоніалами при повному шикуванні військ. У військовослужбовців статус носія титула «краповий берет» несе вищу форму відзнаки та поваги до особи.

1992-2014 рр перебував на заробітках за кордоном та неофіційних підробітках в Україні.

Ще у 2014 році, коли почалась війна, В’ячеслав відразу вирушив воювати за територіальну цілісність України разом зі своїм старшим братом. Перебував на службі у 95-й десантно-штурмовій бригаді. За роки перебування на фронті здобувають славу незламних та готових завжди прийти на допомогу. Не завжди погоджуючись з керівництвом Зенц проявляє себе, як хоробрий організатор та непідкупний лідер серед побратимів.

Разом із своїм братом, з яким мали один позивний на двох, викрали у ворога 2 БМП та 4 автомобілі різних марок, що на то час становило суттєве поповнення ТМЦ Українських Захисників. Зафіксовано 7 виходів з оточень ворога, 6 з яких без втрат.

Воїн проходить всі «найгарячіші точки», вихід з Дебальцево, в ході проведених та поставлених завдань стає Захисником Донецького аеропорту, отримує титул «Кіборг».

В 2015 році було встановлено, що з 2014 року на В’ячеслава представниками військ рф та сепаратистами було відкрито полювання. В намаганнях знищити було озвучено грошову винагороду за «голову» кіборга 100 тисяч рублів. З метою збереження життя хороброго лідера та кваліфікованого бійця Зенца було виведено на мирну територію України.

2015 рік - змушений вийти з фронтових позицій на мирну територію та повернутися додому в м. Рожище, де починає проводити заходи по агітації та постійній роботі серед населення з метою пропаганди необхідності готуватись до війни та всіляко підтримувати Захисників на фронті, які «дають усім нам час підготовитись » до великої війни. Починає шукати фінансування та підбір готових до роботи людей в добровольчих формуваннях для проведення ротацій на передовій. Створює поняття «волиняка» серед військових, що означає відважного воїна та бійця. Що закріпилось та діє на фронті до цих пір.

2016 рік - Згуртовуючи однодумців, формуються перші навчальні центри по підготовці усіх бажаючих до військової справи, гартування сили волі та духу, проходження та вивчення основ військової тактики та стратегії ведення бою. 2018 рік- сформована патріотична організація, мережа дії по всій території України метою якою формування цілісного «кулака» задля створення опору ворогу, можливості переведення на партизанські дії при політичній зміні керівництва в сторону інтересів рф. Зареєстрована патріотична організація отримує назву Патріотичний Корпус «ОТАМАН».

Коли ж почалось повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року, В’ячеслав перебував на роботі закордоном. Отримавши інформацію про початок повномасштабного вторгнення воїн невідкладно та одразу повернувся на Батьківщину для того, щоб вирушити на фронт та захищати рідну землю. Воював у складі 14 окремої механізованої бригади 2 механізований батальйон 6 рота. Побратими завжди дуже позитивно відгукувались про захисника. Зенц завжди всіх підтримував та допомагав своїм побратимам здолати труднощі. Але на жаль, 25.02.2023 року В’ячеслав Зенц загинув на полі бою при виконанні бойового завдання в селі Гряниківка, Харківська область. Для багатьох побратимів він залишився прикладом та авторитетом.

Похований на міському кладовищі, де зроблена Алея Слави для загиблих Героїв.

Одразу 25.02.2023 року після вбивства В. Зенца 25 телеграм-каналів, які належать та підтримують Росію опублікували інформацію про (дослівно) «ликвидирован идейный бандеровец, боевик Вячеслав Зенц Zачищен», «погиб русофоб бандеровец с Волыни Зенц», «Зенц наконец 200-й девять лет вычисляли эту тварь, Ζачистка наконец прошла успешно».

Був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Також В’ячеслав Зенц визнаний почесним громадянином міста Рожище. В честь захисника перейменовано вулицю на які він народився та жив.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить