Загроза наступу РФ з боку Білорусі: прикордонники відповіли, скільки там сил у ворога

Загроза наступу РФ з боку Білорусі

Ситуація на кордоні з Білоруссю під контролем. Поряд з українським кордоном не виявлено переміщення техніки, підрозділів чи особового складу армії Білорусі.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко  

За його словами, Україна продовжує укріплювати цей напрямок, оскільки він залишається потенційно небезпечним. Водночас на кордоні з Білоруссю відсутня військова активність.

Він також зауважив, що у Росії, наприклад, на території Білорусі відсутні необхідні угрупування, сили та засоби для здійснення будь-яких дій проти України з білоруської території.

«У напрямку кордону з Білоруссю ситуація відмінна від кордону з Росією. Там обстановка повністю контрольована і поряд з нашим кордоном ми не бачимо якоїсь активності з переміщення техніки, або підрозділів, або особового складу армії Білорусі. Звісно, що певна кількість сил, підрозділів Білоруссю використовується для того, щоб посилити кордон з нашою країною, але вони знаходяться на певній віддаленості від кордону з нашою державою», – сказав Демченко.

Крім того, він наголосив, що цей напрямок залишається загрозливим, тому укріплення кордону продовжується, а підрозділи розвідки пильно стежать за тим, що відбувається по той бік кордону.

Читайте також:

Можливо зацікавить