Законопроєкт про мобілізацію: про що найбільше сперечаються в Раді

Законопроєкт про мобілізацію: про що найбільше сперечаються в Раді

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки 6 січня закінчив слухання щодо законопроєкту про мобілізацію. Фінальне рішення щодо його подальшої долі оборонний комітет планує ухвалити наступного тижня.

Про це в коментарі РБК розповів член комітету Федір Веніславський.

«Для того, щоб ми ухвалили рішення, потрібно щоб цей документ розглянув також комітет з антикорупційної політики й надав свої висновки. Є дві опції – або повернути Кабміну на допрацювання, або ухвалити проект за основу й далі допрацьовувати його в Раді до другого (читання – ред.), що малоймовірно. Є низка дискусійних норм, які не схвалюють члени комітету», – пояснив нардеп.

Веніславський зауважив, що найбільші дискусії в комітеті викликали норми щодо людей з інвалідністю 3 групи, щодо дискреції органів (наприклад, керівники військових адміністрацій мають не зовсім юридично чітко визначені повноваження), щодо обмежень та покарань за неявку до ТЦК і внесення в реєстр боржників за рішенням керівника ТЦК. Крім того, є дискусії й щодо норми про електронні оповіщення.

Читайте також: 

Можливо зацікавить