Заряджали в хаті: у селі на Волині вибухнув акумулятор

Заряджали в хаті: у селі на Волині вибухнув акумулятор

Уночі 2 липня в селі Городилець Ковельської громади на Волині вибухнув акумулятор.

Про це повідомили у Ковельському районному управлінні ГУ ДСНС України у Волинській області. 

Рятувальники зазначають, що на території району зросла кількість пожеж внаслідок використання електрогенераторів та акумуляторів.

«У селі Городилець, Ковельської громади, 2 липня 2024 року, у нічну пору доби виник вибух літій-іонного акумулятора, частково пошкодивши приміщення житлового будинку та електромережу», - йдеться у повідомленні. 

Рятувальники наголошують: справа не в марці чи у країні-виробнику. Небезпечними можуть бути увімкнуті в мережу акумуляторні батареї чи генератори, бо навіть відключаючи загальне освітлення, все одно може бути присутня напруга в квартирі чи будівлі.

Не менш небезпечним є залишення без нагляду ввімкненого акумулятора під час його підзарядження.

Тому перед початком використання генераторів, акумуляторів чи газових приладів переконливо закликають уважно прочитати інструкцію до них, а для їхнього безпечного встановлення – звертатися до фахівців і дотримуватися усіх правил безпеки, у жодному випадку їх не порушуючи.

У всіх випадках загораннь має місце людський фактор – недотримання інструкцій експлуатації, порушення техніки безпеки, недогляд та легковажність людей.

Заряджали в хаті: у селі на Волині вибухнув акумуляторЗаряджали в хаті: у селі на Волині вибухнув акумулятор

Читайте також: 

Можливо зацікавить