Завтра в Україні буде найспекотніший день літа

Завтра в Україні буде найспекотніший день літа

У середу, 17-го липня, надзвичайна спека утримуватиметься над Україною.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

«17-го липня, у середу, в Україні втримається надзвичайна спека із температурою повітря +34...+39, місцями +40 градусів і вище», - повідомила вона.

Лише в західних областях буде трохи легше, +30...+34 градуси.

«Завтра локальні грозові дощі передбачаються у західних областях України, а ввечері у середу опади ймовірні на півночі та в центральних областях (окрім Полтавщини та Дніпропетровщини) - неоднорідні та місцями», - розказала експертка з погоди.

У Києві, за її словами, 17-го липня також буде дуже спекотно, +35...+37 градусів. Переважно сухо, тільки ввечері місцями пройде короткочасний дощ з грозою.

«Нагадую, що завтра фактично найспекотніший день літа, далі, як вже не вистьобуватиметься атмосфера, все одно, як на мене, це - пік», - додала Наталка Діденко.

Надалі, за її словами, також буде спека, але вже аномальних +40 не очікується.

За даними Укргідрометцентру, вже з 18 липня температура в Україні дещо знизиться. Поперше це стосується західних, північних та деяких центральних областей. Надалі трохи свіжіше стане й на решті території країни. Але сильної прохолоди чекати не варто. Якщо, наприклад, на півдні було +40, то тепер буде +35.

Читайте також: 

Можливо зацікавить