Зеленський не бачить потреби зараз мобілізувати 500 тисяч людей: подробиці

Зеленський не бачить потреби зараз мобілізувати 500 тисяч людей: подробиці

Президент Зеленський, коментуючи хід мобілізації в Україні, заявив, що чинним військовослужбовцям потрібна ротація. Також він назвав 

мобілізацію - питанням справедливості.

Таку заяву він зробив інтервʼю телеканалу Channel 4 News  

«Питання мобілізація - це перш за все розуміння, що це таке для різних верст суспільства. Це питання справедливості, бо є люди, які з першого дня на війні і те, що вони не жаліються, це не значить, що немає бути можливості людям їх замінити, їм відпочити», - сказав президент.

Якщо не вистачає людей, то, на думку Зеленського, «потрібно дати інструмент військовим, аби це зробити». Йдеться про мобілізацію та підготовку новобранців.

Тому закон про мобілізацію потрібен розумний і справедливий, наголосив Зеленський.

«Тобто для військових - це потрібно. Не можна сказати, що їм вистачить армії. Це нечесно і несправедливо... Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують», - сказав глава держави.

За словами президента, потреби у мобілізації півмільйона людей наразі немає. Він анонсував, що, ймовірно, буде мобілізовано менш ніж 500 000 громадян.

«Я особисто на сьогодні не бачу поки що потреби мобілізувати півмільйона людей. Я вважаю так. Не тому, що мені хочеться комусь сподобатися, а тому, що це люди, життя», - відповів він.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить