Зеленський розповів про напрямки основних боїв в Україні

Зеленський звернення, наступ РФ на Харківщині

Основними напрямками бойових дій залишається Покровський, інші донецькі напрямки, а також Куп'янський напрямок на Харківщині. Особлива увага приділяється всьому прикордонню, зокрема у Харківській та Сумській області.

Про це повідомив президент Зеленський у відеозверненні

«Говорив сьогодні з генералом Сирським – щодо фронтової ситуації. Доповідь Головкома була вранці і от нещодавно. Напрямки основних боїв не змінились. Це передусім Покровський та інші донецькі напрямки. Також Купʼянський напрямок на Харківщині. Максимум уваги – усьому прикордонню зараз, і не лише у Харківській області, але й також на Сумщині», - зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що завдання для українських підрозділів залишаються незмінними. ЗСУ повинні завдавати якнайбільше втрат російським окупантам.

 «Я дякую кожному воїну, кожному солдату і командиру, які дійсно влучні, які дійсно забезпечують нам усім – усій нашій державі – необхідні результати», - підкреслив президент.

Президент Зеленський повідомив, що провів спеціальну нараду на базі РНБО та Ставки щодо українського виробництва РЕБ, дронів, ракетної програми та протидії російським керованим авіабомбам.

«Складна тематика, і якщо щодо РЕБ, дронів, ракетної програми ми бачимо хороші тенденції, то з протидією російським бомбам ще треба дуже багато зробити. Деталі сьогодні обговорили. Альтернатив не може бути – Україні потрібні системи й тактики, які дадуть змогу захищати наші позиції, наші міста й громади від цих бомб. Це зараз фактично основний інструмент російського терору й просування окупанта», - додав він.

Читайте також:

Можливо зацікавить