Зеленський відповів, чи закінчиться війна у 2024 році

Зеленський відповів, чи закінчиться війна у 2024 році

Президент  Зеленський відповів, чи вважає імовірним завершення війни у 2024 році. Близько року тому на підсумковій конференції глава держави сподівався на Перемогу над Росією у 2023-му.

Таку заяву він зробив на прес-конференції 19 грудня

У Зеленського поцікавились думкою щодо дат завершення війни. Однак президент підкреслив, що її терміни залежать, в тому числі, від здатності консолідації українського суспільства.

«Заяви партнерів про те, що війна може затягнутися на багато років - це їхні думки. Думки часто відрізняються від реальності. Терміни залежать від нас з вами. Якщо ми не втратимо нашу стійкість, ми закінчимо війну раніше», - сказав Зеленський.

За словами президента, йдеться про повне звільнення території і повернення під контроль України Криму та Донбасу. Глава держави поцікавився, хто в іншому разі гарантує безпеку Україні від Росії.

«Коли складна стадія війни, люди почали говорити: так давай тут же, це вже для нас перемога. Коли ти приїжджає у Сполучені Штати: «Те, що Росія не змогла вас зруйнувати - це вже перемога, залишилась держава, ідентичність, ви все повернете згодом». Я до цього ставлюся зі скепсисом. Я вважаю, що ми повинні боротися. Тому що ніхто не гарантує, що якщо навіть завтра ми дійдемо до тієї лінії, де ця навала почалась... То - а що далі? А як буде далі? Які гарантії безпеки ми отримаємо? Хто гарантує безпеку з Росією?» - зазначив він.

Однак звільнення будь-якої території від Росії вже зробить її слабшою.

«Зрозуміло, що чим більше Росія відступить, тим вона буде слабша, починаючи з їхнього лідера та закінчуючи їхньою присутністю на міжнародному майданчику. Це треба використовувати. Це буде дуже складно», - сказав Зеленський.

Читайте також:

Можливо зацікавить