Зеленський відверто відповів щодо термінів контрнаступу ЗСУ

Зеленський відверто відповів щодо термінів контрнаступу ЗСУ

ЗСУ не починали контрнаступ раніше, адже в України для цього не було необхідного обсягу необхідного озброєння і техніки, заявив президент Зеленський.

Про це заявив глава держави під на прес-конференції з прем'єром Данії, пише «Главред»

«Наші військові не починали контрнаступ, тому що було нічим. Тому що у нас був дефіцит танків. Можуть загинути тисячі людей. Ви пройдете один, два, три, п'ять кілометрів, але ви втратите тисячі людей. Ви не досягнете тієї мети, яка єдина, яка нам усім потрібна. Це деокупація, повна деокупація всієї нашої території. Ось і все, ми чекали, поки у нас будуть потужності», - підкреслив він.

За цей час, як підкреслив президент, російські військові споруджували укріплення, копали окопи.

 «Це зрозуміло. Багато укріплень вони зробили ще 8 років тому, я вам скажу відверто. Починаючи з 14-го, 15-го, 16-го років. Вони все це робили, на Донбасі вони це робили. Після того як окупували частини нашого Донбасу», - сказав він.

Водночас, за словами Зеленського, "контрнаступ України – це дуже складний процес, але ми, не втрачаючи нашої мотивації, йдемо вперед", - заявив глава держави.

Він також зазначив, що не може сьогодні критикувати західних партнерів за те, що вони не передавали більше комплексу необхідного Україні озброєння термінами раніше.

«Тому що сьогодні, як кожен українець, я отримую підтримку від наших партнерів. І тому я можу бути сьогодні за таку підтримку тільки вдячний», - резюмував Зеленський.

Читайте також:

Можливо зацікавить