Зеленський закликав світ не намагатися укладати тіньові домовленості щодо війни та згадав Пригожина

Зеленський закликав світ не намагатися укладати тіньові домовленості щодо війни та згадав Пригожина

 Україна знає про спроби укласти якісь тіньові домовленості за лаштунками щодо війни, але злу не можна довіряти.

Про це сказав він сказав під виступу на дебатах 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку, пише РБК-Україна 

«Ми започаткували формат зустрічей між радниками з питань національної безпеки та дипломатичними представниками. У Хіросімі, Копенгагені та Джидді відбулися важливі переговори та консультації щодо імплементації Формули миру. І ми готуємо Глобальний саміт миру. Я запрошую всіх вас - всіх, хто не терпить жодної агресії - до спільної підготовки Саміту», - йдеться у заяві.

За словами президента, він знає про спроби укласти якісь тіньові домовленості за лаштунками.

Злу не можна довіряти

«Злу не можна довіряти - запитайте Пригожина, чи можна ставити на обіцянки Путіна. Будь ласка, почуйте мене. Нехай єдність вирішує все відкрито», - додав президент.

Зеленський сказав, що поки Росія штовхає світ до остаточної війни, Україна робить все, щоб після російської агресії ніхто у світі не наважився напасти на жодну країну. Він уточнив, що озброєння має бути стримане, воєнні злочини мають бути покарані, депортовані люди мають повернутися додому, а окупант має повернутися на свою землю.

«Ми повинні бути єдині, щоб зробити це», - додав президент.

Зеленський згадав Пригожина

23 серпня у Тверській області впав бізнес-джет. Пізніше з'ясувалось, що серед пасажирів літака був ватажок «вагнерівців» Євгеній Пригожин, командири та бійці його ПВК.

Пізніше Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін відповідальний за загибель ватажка ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина в авіакатастрофі.

Читайте також:

Можливо зацікавить