Зеленський замінив генерала Содоля після гучного скандалу: що сталося

Зеленський, війна в Україні

24 червня Президент Зеленський замінив командувача Обʼєднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Про це він повідомив у вечірньому зверненні

«Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова», - сказав він.

Причини рішення заміни командувача він не назвав.

Перед тим начальник штабу бригади «Азов» НГУ Богдан Кротевич подав заяву до ДБР з вимогою розслідувати дії одного генерала. «Тавр» не назвав прізвища генерала, щодо якого вимагає розслідування, однак додав, що той «вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал».

«Українська правда», посилаючись на джерела, писала, що ідеться про командувача Обʼєднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Кротевич звинувачує генерала у перевищенні службових повноважень та некомпетентному командуванні військами, що призвело до втрат великої частини території України, і просить перевірити командувача на факт співпраці з ворогом. Начштабу «Азова» також висловив готовність свідчити у справі.

Заяві Кротевича передував дивний прорив росіянами оборони українських сил біля Торецька. Ці позиції, як пояснила нардепка Мар'яна Безугла, ЗСУ займали ще з 2014 року.

Читайте також:

Можливо зацікавить