Земельний спір: волинська прокуратура судиться за землі оборони поблизу кордону з Білоруссю

Земельний спір: волинська прокуратура судиться за землі оборони поблизу кордону з Білоруссю

Камінь-Каширська окружна прокуратура подала позов до Любешівської селищної ради та суб'єкта господарювання з вимогою повернути у власність держави 5,21 га вартістю 61 млн грн.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

В інтересах Волинської обласної державної адміністрації прокуратура звернулася з позовом до Любешівської селищної ради та суб'єкта господарювання, аби визнати недійсними рішення органу місцевого самоврядування, договори оренди землі, скасувати реєстрацію у Державному земельному кадастрі земельних ділянок загальною площею 5,21 га й вартістю 61 млн грн та повернути їх державі.

Підставою для пред’явлення позову слугувало незаконне включення до земель, які не підлягали паюванню, 27 земельних ділянок поблизу державного кордону з Республікою Білорусь з подальшою передачею їх в оренду товариству для здійснення сільськогосподарської діяльності.

При цьому, саме на цій землі розташована лінія прикордонних інженерних споруд, яка включає в себе контрольно-слідову смугу шириною від 30 до 50 м та безпосередньо прилягає до лінії державного кордону.

Відтак, у відповідності до вимог земельного законодавства, такі ділянки належать до земель оборони і повинні використовуватись лише з цією метою – наполягатимуть прокурори в суді.

Читайте також:

Можливо зацікавить