Землевпорядника Підгайцівської громади судитимуть за хабар

Землевпорядника Підгайцівської громади судитимуть за хабар

Землевпорядника Підгайцівської громади Віталія Копюка судитимуть за хабар у розмірі 4400 доларів США.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 4400 доларів США за вплив на посадових осіб та депутатів сільської ради щодо прийняття ними рішень про об’єднання трьох земельних ділянок в одну, а також про подальшу зміну її цільового призначення з земель для ведення особистого селянського господарства на землі комерційного призначення. Від посади обвинувачений відсторонений. 

Нагадаємо, 3 березня після чергової сесії Підгайцівської сільської ради правоохоронці затримали землевпорядника громади Віталія Копюка з отриманим хабарем. У нього знайшли мічені купюри - в автомобілі, де він отримував другу частину суми після того, як депутати прийняли на сесії відповідне рішення. А також частину мічених грошей, які він отримав як аванс, вилучили вдома.

За рішенням суду Віталій Копюк повинен перебувати під домашнім арештом, проте він відпочивав у рекреаційному комплексі «Рестпарк» поблизу Луцька.

Землевпорядник подав заяву до суду, щоб скасувати своє відсторонення від посади. Проте напередодні судового засідання, яке мало відбутися 7 червня, передумав і відкликав своє клопотання.

Читайте також:

Можливо зацікавить