Золота Євроліга: українські волейболістки старують у «фіналі чотирьох». Трансляція

Золота Євроліга: українські волейболістки старують у «фіналі чотирьох». Трансляція

25 червня національна жіноча збірна України проведе свій перший за шість років півфінальний поєдинок в Євролізі. Суперницями наших дівчат на цій дистанції стануть волейболістки Чехії. 

Доля путівки до фіналу визначиться за підсумками двоматчевого протистояння. Дебютна зустріч команд у цьогорічному розіграші змагань відбудеться на номінально домашній арені синьо-жовтих у румунському місті П'ятра-Нямц. Початок о 18:00.

Золота Євроліга-2023. Жінки. Перша півфінальна гра

П'ятра-Нямц (Polyvalent Hall). Румунія

25 червня. 18:00

Україна (12 в єврорейтингу) — Чехія (10 в єврорейтингу)

Регламент Євроліги:

На першому етапі Золотої Євроліги-2023 дев'ять збірних порівну розподілилися на три групи, де грали за коловою системою: А) Бельгія, Швеція, Боснія і Герцеговина; В) Чехія, Словаччина, Румунія; С) Україна, Франція, Угорщина. 

До півфіналу кваліфікувалися три переможниці груп та найкращий колектив серед других місць. На даній стадії пари сформувалися за наступним принципом: команда з найвищим рейтингом (Бельгія) зіграє зі збірною, яка пройшла з другої позиції (Швеція). Водночас у паралельній дуелі зустрінуться тріумфаторки інших груп — Чехія та Україна. 

Команди визначатимуть фіналісток, а згодом і переможниць за результатами двох матчів (вдома/на виїзді). Дві кращі збірні Золотої Євроліги-2023 візьмуть участь у Кубку претендентів — відбірковому турнірі до Ліги націй. 

Додамо, що цього сезону до Срібної Євроліги вилетіла Боснія і Герцеговина, яка на груповому етапі здобула всього одне очко.

Очні протистояння:

У новітній історії шляхи команд перетиналися якраз у Золотій Євролізі. У 2019-му році вони потрапили в одну групу, де компанію їм склали збірні Словаччини та Швеції. 

Того сезону колективи обмінялися звитягами: спочатку в очній зустрічі успіху досягли чешки — 3-1 (25:14, 27:29, 25:18, 25:17), але скоро синьо-жовті взяли впевнений реванш — 3-0 (25:14, 25:21, 25:18).

На жаль, до «фіналу чотирьох» вийшли саме суперниці, випередивши наших дівчат лише на один бал. Цікаво, що саме збірна Чехії стала переможницею турніру.

Читайте також:

Трансляція поєдинку:

Максим Яблонський

Можливо зацікавить