Одразу на 50 гривень: на Волині перевізники підняли вартість міжміського проїзду

Одразу на 50 гривень: на Волині перевізники підняли вартість міжміського проїзду

Нещодавно волиняни помітили значне здорожчання вартості проїзду в автобусах міжміського сполучення. З чим це пов'язано та на які саме напрямки, дізнавалися журналісти ВСН.

Мешканка Любомля Анна не часто відвідує обласний центр, проте помітила велику різницю у ціні на проїзд автобусом зі сполученням «Любомль-Луцьк». Вартість зросла одразу на 50 гривень.

«Проїзд автобусом з Любомля до Луцька тепер 230 гривень, а ще декілька тижнів тому був 180 гривень. І так на багато напрямків. Раніше вартість піднімали на 10, 20 гривень, а тут одразу на 50 гривень», - розповіла Анна.

Старший диспетчер Луцької АС-1 повідомив виданню ВСН, що перевізники дійсно підняли вартість проїзду автобусами міжміського сполучення:

«За останній місяць дорожчають усі напрямки. Ось недавно перевізники, що їздять за маршрутами і Нововолинськ, і Володимир, і Ковель, Любомль підняли вартість приблизно на 15 відсотків. Це пов'язано зі значним подорожчанням пального».

Керівник відділу транспорту та зв'язку Волинської ОВА Назар Романюк у коментарі ВСН повідомив, що перевізники постійно інформують адміністрацію про будь-які зміни у вартості, проте формують її самі.

«Тут стабільного тарифу, в принципі, немає, адже перевізник не один і кожен формулює свою ціну, враховуючи зовнішні фактори, наприклад здорожчання пального. Вони завжди повідомляють нас про зміну вартості, приносять нам свої розрахунки, тарифну сітку, але такі повідомлення несуть лише інформаційний характер, тобто ми на це не впливаємо.

Загалом, аби процес підняття вартості не був болісним для людей, піднімати ціну варто, наприклад, на 10-15 гривень влітку і на 10-15 гривень взимку. Тоді це б не так відчувалося, як зміна вартості одномоментно на 30-50 гривень». 

Самі ж перевізники підтверджують, що квитки подорожчали, бо, запевняють, їздити за старими цінами стало нерентабельно:

«Ми вже давно мали б підняти вартість, враховуючи теперішні ціни на бензин. Те, що це не поступово, дійсно так, але ж не від нас залежить, адже ми мусимо прорахувати вартість так, щоб не бути в мінусі».

Нагадаємо, у листопаді нинішнього року у Луцькій міській раді затвердили нову вартість проїзної пластикової картки «Сіті кард». Тепер вона коштує не 60, а 70 гривень. Аргументують підняття вартості тим, що зросла закупівельна ціна самої картки.

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить