Зустрів смерть, рятуючи життя побратиму: волинянину просять присвоїти державну нагороду

Зустрів смерть, рятуючи життя побратиму: волинянину просять присвоїти державну нагороду

40-річному захиснику з Волині Валентину Заяцю просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Катерина Гаджала.

Валентин був добровольцем, призвався на військову службу 22.02.2022 . Із честю та гідністю він разом із побратимами сотої бригади боронив цілісність нашої держави спочатку на білоруському кордоні, потім на Донеччині. Загинув Заяць Валентин Володимирович 1 грудня 2023 року від множинних  осколкових  поранень органів грудної клітки, внаслідок поширення хвилі від вибухів під час прильоту, виконуючи бойове завдання поблизу с. Торське Лиманської ТГ Краматорського району Донецької області. Валентин, виявивши стійкість, мужність та героїзм , із перших днів війни долучився до захисту країни, став до лав ЗСУ. Відважно виконав свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі. Девізом його  відданої служби були слова: «Хто, як не я?». Завжди шкодував молодих  солдатів, адже вони не мали такого досвіду, як він.

Навіть будучи в госпіталі після серйозного поранення, переживав за своїх хлопців. Йому доводилося заступати на позиції по 4-6 діб, бо хлопці психологічно не витримували. А  він тримався, прикривав і виручав всіх. Навіть смерть зустрів свою, рятуючи життя  побратимові.

Він був справжнім українським захисником,патріотом, сильним воїном, прикладом незламності та міцності духу. Саме таким виховав його батько, адже маму втратив Валентин у дуже ранньому віці. Ніколи не боявся труднощів, був опорою та підтримкою для молодших сестер і братів. Вірив, що закінчиться війна, і ми всі будемо  жити в незалежній та незламній країні.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить