На Волині за ухилення від мобілізації судили чоловіка, який проходить військову службу

На Волині за ухилення від мобілізації судили чоловіка, який проходить військову службу

На Волині судили чоловіка, якого раніше перша судова інстанція визнала винним в ухиленні від мобілізації і відправила за ґрати на три роки.

Як стало відомо з матеріалів справи, обвинувачений ще минулоріч влітку начебто відмовився отримувати повістку та згодом не з'явився до пункту збору, за що власне і був притягнутий до кримінальної відповідальності, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Вже в суді чоловік пояснював свій вчинок тим, що доглядає за хворою тещею і немає змоги її залишити сам на сам. Щодо визнання вини, то її підсудний повністю заперечив, адже вважав, що має достатньо підстав для відстрочки від військової служби. Не дивлячись на пояснення обвинуваченого, Любешівський районний суд все ж дійшов висновку, що волинянина за ухилення від мобілізації варто відправити до в'язниці на три роки. З таким, на думку обвинуваченого, надміру суворим вироком, чоловік не погодився та вирішив шукати справедливості для себе уже в апеляції. Його захисник подав відповідно скаргу, в якій просив суд про більш поблажливе покарання.

Уже в ході засідання стало відомо, що наразі адвокат обвинуваченого клопоче про повне звільнення від кримінальної відповідальності.

Проти звільнення не заперечував і прокурор, оскільки фактично чоловік уже мобілізований і проходить військову службу та служить своїй країні. Заслухавши доводи і пояснення сторін, апеляційний суд виносить рішення  клопотання захисника обвинуваченого задовольнити та вирок Любешівського районного суду 18 квітня 2024 року щодо чоловіка скасувати.

Читайте також:

Можливо зацікавить