З'їла домашню консерву: волинянка захворіла на ботулізм
На Камінь-Каширщині жінка захворіла на ботулізм після споживання м’ясної консерви домашнього приготування.
Мешканка Камінь-Каширського району 16 листопада їла тушковану курятину з домашньої консерви. Через 2 дні в неї з’явилися нудота, блювота, виражена загальна слабість. Про випадок захворювання повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.
Згодом проявилися специфічні симптоми ботулізму – погіршення зору, відчуття, що в горлі щось заважає, сухість у роті. Жінка госпіталізована до Волинської обласної інфекційної лікарні.
Це вже шостий випадок захворювання на ботулізм в області цього року. Усі пов’язані з вживанням домашніх м’ясних консервів. Торік таких випадків було вісім. Летальні випадки не реєструвались.