12 років за ґратами: у Луцьку за наркотики судять уродженку Запоріжжя

12 років за ґратами: у Луцьку за наркотики судять уродженку Запоріжжя

У Луцьку кілька років тому правоохоронці затримали уродженку Запоріжжя за зберігання психотропних речовин. Жінка вже понад два роки перебуває під вартою, і їй загрожує 12 років ув'язнення.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Панянку затримали біля поштомату в Луцьку, коли вона забирала посилку, в якій були психотропи. Також знайшли закладку, а в телефоні – відповідні телеграм-канали й переписки.

У слідства виникли підозри, що жінка продає наркотики. Вона це заперечувала. Мовляв, вживає сама, тому посилка була не для подальшого продажу.

Підозрювану відправили в СІЗО, звідки возять на судові засідання вже понад два роки. До слова, за цей час довелося проводити портретну експертизу, яка порівнювала дві світлини, аби встановити, чи одна особа на них зображена. Бо затримана жінка запевняла, що вона й та, яку затримали з наркотиками, – дві різні особи. Її справжнє ім’я та прізвище встановили.

Тим часом у законодавство внесли певні зміни, і в одному з кількох епізодів довелося вносити правки щодо обвинувачення.

«В обвинуваченої під час затримання було вилучено низку предметів, зокрема канабіс. 16 серпня 2024-го канабіс виключили зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів, а включили до списку наркотичних засобів, обіг яких обмежено», – поінформувала прокурор Наталія Обушко.

Прокурор просила, щоб жінку лишили під вартою ще 60 діб. Її захисник Микола Сорокопуд запевняв: можна обійтися особистим зобов’язанням. Йдеться про певні умови, як-от, наприклад, не відлучатися з Луцька, повідомляти прокурора про зміну місця проживання.

Жінка не має постійного місця проживання, тому суддя Ярослав Артиш залишив її під вартою. У СІЗО вона буде мінімум до 21 листопада.

Читайте також:

Можливо зацікавить