У Луцьку утеплюють дитсадок №19

У Луцьку утеплюють дитсадок №19

Луцький садочок № 19 економитиме на енергоносіях до 12 відсотків щомісяця. Така можливість з'явилася завдяки укладенню ЕСКО-договору між інвесторами та департаментом освіти Луцької міськради.

 

Про це виданню ВСН розповіла директорка КЗ «Луцький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №19 Луцької міської ради» Світлана Валько.

«Наш садочок потрапив до списку закладів, у яких ЕСКО-компанії здійснюють енергозаходи, замовником є департамент освіти Луцької міської ради. Роботи почалися у червні, майстри працюють кожного дня», - каже вона.

У Луцьку утеплюють дитсадок №19У Луцьку утеплюють дитсадок №19

У садочку утеплять фасад і дах, проведуть низку комплексних заходів, аби енергозбереження було на належному рівні. Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар у коментарі ВСН зауважив, що жодних коштів Луцької громади для цієї мети залучено не буде.

«Це заходи енергосервісу, який здійснюється ЕСКО-компаніями різного гатунку. Ми підписали 36 таких ЕСКО-договорів з фірмами, які за власний рахунок забезпечують енергосервіс закладів освіти: утеплення фасадів, даху, цокольних приміщень, встановлення теплових насосів, електричних підстанцій. Це здійснюється за кошти інвесторів, яким це вигідно, а луцька громада ні копійки в це не вкладає, Лроте суттєво відчуває економію: в результаті таких заходів оплата за енергоносії зменшується на 10-12% щомісяця», - пояснив Віталій Бондар.

Читайте також:

Можливо зацікавить