2 липня - день пам’яті Юди, брата Господнього: що це за свято та чого категорично не можна робити

2 липня - день пам’яті Юди, брата Господнього: що це за свято та чого категорично не можна робити

У неділю, 2 липня, День Військово-Морських Сил Збройних Сил України, День працівників морського та річкового флоту України та День працівника державної податкової служби України. Віряни вшановують пам'ять брата Господнього Юди. До Нового року залишилося 182 дні.

2 липня 2023 року — неділя. 494-й день війни в Україні, повідомляє ТСН.

Яке завтра, 2 липня, церковне свято

2 липня в церковному календарі – день пам’яті Юди, брата Господнього. Він був одним з тих братів Ісуса Христа, хто спочатку не визнавав його божественну суть. Якось їхній батько, Йосип, роздавав братам землю, і хотів частину віддати також Ісусу, хоча той не був народжений Дівою Марією від нього. Тому брати чинили цьому опір, лише один Яків погодився розділити свою частку з Христом. Він був і першим, хто повірив, що Ісус є Сином Божим.

Згодом Юда теж цьому повірив і став одним з 12 апостолів. Але завжди пам'ятав свій гріх та дуже соромився його, тому часто у посланнях називав себе Іаковом. Після вознесіння Христа Юда відправився по світу, щоб нести Слово Боже. Стратили його у Вірменії, розіп'явши на хресті, а потім пронизавши тіло стрілами. Сталося це приблизно 80 року.

Що не можна робити в цей день

  • Не вважайте бджіл на пасіці, тому що вони можуть перевестися.
  • Не варто цього дня також і продавати мед, а ось віддати його задарма дозволено. Тоді не буде збитків.
  • Суворо заборонено вбивати бджіл, навіть ненавмисно.

2 липня в давнину святкували свято всіх пасічників. Мед, який збирали цього дня, вважався найбільш корисним та смачним. Щоб бути здоровим, 2 липня кожен намагався з'їсти ложку меду і запити її колодязною водою. Вдалим день вважали і для проведення різноманітних ворожінь. Наприклад, молоді дівчата часто ворожили на майбутнього чоловіка.

Читайте також:

Можливо зацікавить