53 постраждалих, будинки без світла: що відомо про наслідки нічної атаки на Київ

53 постраждалих, будинки без світла: що відомо про наслідки нічної атаки на Київ

У ніч на 13 грудня у Києві було чути серію вибухів, після цього оголосили повітряну тривогу у місті та області. Після ракетного удару на лівому березі Києва горіли будинки та автомобілі, є постраждалі.

Про це повідомляє Українська Правда.

Станом на ранок у Києві від ракетного удару росіян постраждали 53 людини, з них 6 дітей, 18 дорослих та 2 дітей госпіталізовані. Усі 10 ракет, які летіли на столицю, вдалося збити.

«Загалом в результаті нічної атаки ворога постраждали 53 людини. 20 із них, в тому числі двох дітей, госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям», - повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Найстаршій посттраждалій людині − 80 років, наймолодшій − 5.  Загалом, зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків ракет через роботу ППО. У Дніпровському районі 35 приватних будинків залишаються без світла внаслідок пошкоджень ліній електропередачі уламками ракет. 

53 постраждалих, будинки без світла: що відомо про наслідки нічної атаки на Київ53 постраждалих, будинки без світла: що відомо про наслідки нічної атаки на Київ53 постраждалих, будинки без світла: що відомо про наслідки нічної атаки на Київ

У Голосіївському районі уламки впали на проїжджу частину дороги та не загорілися. 

У Деснянському районі загорівся 7 поверх у девятиповерхівці та 8 авто в дворі будинку. Там евакуйовано мешканців. Врятовано 17 людей, з них 7 дітей. 

На місці працював Червоний Хрест, залучено автобус Київпастрансу для обігріву людей, надається допомога психологічною службою. Постраждалим надана медична допомога.

Загалом у результаті атаки пошкоджені чотири багатоквартирні та чотири приватні житлові будинки, а також комунальні споруди. Також пошкоджені 19 автомобілів, 4 з яких повністю знищені. 

Наразі відомо, що удари по Києву ворог міг завдавати ракетами 48Н6 з комплексу С400 повідомили у Офісі Президента.

Читайте також:

Можливо зацікавить