7 міфів про металевий сайдинг

7 міфів про металевий сайдинг

Блок-хаус і панельна дошка — популярні рішення для облицювання фасадів. Вони завоювали визнання завдяки довговічності та сучасному зовнішньому вигляду. Але навколо матеріалів досі існує чимало поширених упереджень, які не мають нічого спільного з дійсністю.

Міф 1: метал легко іржавіє

Сучасний металевий сайдинг виготовлений з листової сталі, чим обумовлена його відмінна міцність і стійкість до будь-яких впливів. Компанія Стрийко використовує додаткову обробку спеціальними покриттями для захисту від корозії. А на офіційному сайті stryiko.com.ua можна ознайомитися з експлуатаційними характеристиками представлених у продажу виробів. Якісні полімери забезпечують додатковий шар захисту, запобігаючи іржавінню навіть в умовах високої вологості.

Міф 2: металеве оздоблення має нудний вигляд

За розмаїттям кольорів, текстур і стилів блок-хаус і прямий сайдинг здатні конкурувати з будь-якими іншими матеріалами. Вони можуть імітувати будь-які натуральні поверхні, зокрема дерево або камінь. Сучасні технології фарбування та обробки дають змогу легко досягти бажаного ефекту — і облицювання фасаду матиме бездоганний вигляд, за вибраною концепцією.

Міф 3: сайдинг шумить під час дощу

За дотримання технології монтажу та придбання якісних матеріалів проблема не виникне. Сайдинг на сталевій основі шумить не більше, ніж будь-який інший матеріал. Спеціальні прокладки і правильні кріплення мінімізують вібрації і сторонні шуми. А головне, якісна ізоляція стін будинку допомагає додатково знизити рівень шуму.

Міф 4: металевий сайдинг сильно нагрівається на сонці

За правильного встановлення між панелями і основною стіною залишається достатній прозір для вільного циркулювання повітряних потоків. Нагрівання фасаду не завдасть дискомфорту мешканцям будівель, а головне, не зростуть витрати на охолодження внутрішньої площі.

Міф 5: блок-хаус і панельна дошка складні в монтажі

З установкою можуть впоратися не тільки майстри, але й самі власники будинку. Для цього не потрібні особливі навички чи великий набір інструментів. Треба виконати лише кілька етапів, які включають:

  • підготовку стін;
  • обрешітку;
  • кріплення елементів.

Розмір і форма панелей, а також простота їхнього монтажу дозволяють швидко закривати навіть великі площі. Цю роботу можна виконати самостійно впродовж декількох днів.

Міф 6: металевий сайдинг дорогий

З урахуванням довговічності матеріалу, а також відсутності експлуатаційних витрат протягом усього періоду обслуговування таке облицювання економічно вигідне в довгостроковій перспективі. Це раціональне рішення, яке дає змогу красиво і стильно оформити будівлю без додаткових витрат.

Міф 7: фасад із металу схильний до пошкоджень і вм'ятин

Металевий сайдинг добре відомий високою міцністю і стійкістю до будь-яких механічних пошкоджень. Блок-хаус відмінно витримує удари, вітрові навантаження, а також будь-які інші впливи ззовні. Наявність захисного покриття вбереже матеріал від подряпин і дрібних дефектів.

Отже, металевий сайдинг є ефективним рішенням для забезпечення естетичної привабливості та захисту будинку на довгі роки.