70% міста під контролем росіян: яка ситуація в Мар'їнці

70% міста під контролем росіян: яка ситуація в Мар'їнці

Приблизно 70% зруйнованого населеного пункту Мар’їнка в Донецькій області перебуває під контролем російської окупаційної армії, а інших 30% належать до сірої зони.

Про це повідомив військовий експерт, ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, посилаючись на дані британської розвідки та американського Інституту вивчення війни в ефірі телеканалу FREEDOM.

За його словами, за Мар’їнкою простягаються поля та сільськогосподарські землі на значну відстань.

«Мар’їнка на цій ділянці — це важливе місце, хоча важливе воно було до того, як його практично зрівняли із землею. Зараз це, по суті, це руїни на місці колишнього населеного пункту», — зауважив Гетьман.

 Він вказав на те, що кількість російських військ на Мар’їнському напрямку менша, ніж під Авдіївкою.

«В Авдіївці — ціла армія, 40 тис. особового складу. Тактика штурмів на Мар’їнському та Авдіївському напрямку приблизно однакова, вона практично не змінювалася в росіян — йдуть лобові атаки, «м’ясні штурми» за масованої підтримки артилерії та використовується достатня кількість авіації та плануючих бомб», — повідомив військовий експерт.

Гетьман відзначив, що атаки на Мар’їнському напрямку, які він називає «м’ясними штурмами», мають відмінності порівняно із тими, що відбувалися на Бахмутському напрямку, де росіяни в основному використовували «вагнерівців».

Читайте також:

Можливо зацікавить