Аншлаг на пляжах та затори: як розпочався туристичний сезон на Шацьких озерах

Аншлаг на пляжах та затори: як розпочався туристичний сезон на Шацьких озерах

На Шацьких озерах у Волинській області розпочався туристичний сезон. Цими вихідними на пляжах був аншлаг.

Через велику кількість відпочивальників у неділю на дорозі від озера Світязь утворилася багатокілометрова черга автомобілів, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на wz.lviv.ua.

Відома туристична локація на Волині щороку приваблювала тисячі туристів з усієї України, які приїжджали купатися у кришталево чистих озерах серед лісу. Торік через близькість до кордону з Білоруссю (близько 11 км) люди боялися приїжджати на відпочинок.

В цьому році ситуація змінилася – місцеві жителі готувалися до прийому гостей, але не очікували такого попиту. На перших вихідних липня на пляжі озера Світязь ніде було яблуку впасти, багато хто відпочивав із дітьми. 

Уздовж доріг заповнилися всі парковки. Чимало садиб на першій лінії від озера вивісили таблички, що місць немає.

Аншлаг на пляжах та затори: як розпочався туристичний сезон на Шацьких озерах

Чи збережеться попит у наступні тижні, місцеві не беруться прогнозувати. Згідно із рішенням місцевої влади, в цьому році на озерах не буде гучного відпочинку – немає ні музики, ні розваг. На курорті діє комендантська година.

«Це лише перші вихідні в цьому році, коли здаю в оренду будиночок. Не їхали відпочивальники. Не знаю, з якої причини, можливо, погода не була достатньо спекотна», – розповів власник будинку біля озера Андрій.

 

Його гостьовий будинок на 6 осіб коштує 700 грн на добу. Подорожчали традиційні місцеві пончики – до 40 грн.

Читайте також:

Можливо зацікавить