Базу відпочинку на Світязі виставили на приватизацію

Базу відпочинку на Світязі виставили на приватизацію

Фонд держмайна продає базу відпочинку на Шацьких озерах, яка наразі перебуває у власності Міністерства.

Про це повідомляє Фонд держмайна України.

«Фонд державного майна України 4 квітня 2024 року проведе електронний аукціон з продажу бази відпочинку, розташованої на березі озера Світязь у Волинській області. Стартова ціна об’єкта приватизації – 4,8 млн грн (без урахування ПДВ)», – йдеться у повідомленні.

Новий власник буде зобов’язаний зберігати готельний профіль діяльності щонайменше протягом 5 років після придбання.

База відпочинку розташована в урочищі Гряда. До складу бази відпочинку входять будівлі загальною площею 675,2 кв.м, а також об’єкт незавершеного будівництва – спальний корпус площею 476,2 кв.м з рівнем готовності 77%. База є діючою та має підключення до безперебійного електропостачання. 

База відпочинку поки що у державній власності в управлінні Міністерства фінансів України, переданий Фонду для проведення приватизації. Вона перебуває на балансі департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації.

«Волинь має значний потенціал, який приваблює як внутрішніх, так й іноземних туристів. Цей тренд лише посилиться у повоєнний період. Сьогодні держава позбувається невластивих для неї активів, зокрема у сфері готельного господарства та рекреації. Після продажу місцева громада отримає додатковий поштовх для розвитку території та створення нових робочих місць. Приватизація таких об’єктів – це наш внутрішній резерв, який спрямовується на підтримку Сил оборони України», – каже голова ФДМУ Віталій Коваль.

Шацькі озера, до яких відноситься озеро Світязь, є ключовою туристичною локацією Волинської області. Тут можна насолодитися активним відпочинком, включаючи сплави на човнах та байдарках, відвідати мотузковий парк, велокатання, катання на позашляховиках, риболовлю, а також спробувати місцеві гастрономічні особливості.

Базу відпочинку на Світязі виставили на приватизаціюБазу відпочинку на Світязі виставили на приватизаціюБазу відпочинку на Світязі виставили на приватизаціюБазу відпочинку на Світязі виставили на приватизаціюБазу відпочинку на Світязі виставили на приватизаціюБазу відпочинку на Світязі виставили на приватизаціюБазу відпочинку на Світязі виставили на приватизаціюБазу відпочинку на Світязі виставили на приватизацію

Читайте також:

Можливо зацікавить